изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:31 EEST
Сините: Борисов си прави експеримент    
Политика

“Правителство на малцинството в ситуация на криза е експеримент, който не трябва да се поема”, обяви лидерът на СДС Мартин Димитров по повод връчването на проучвателен мандат на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Димитров напомни, че при сините “има хора с опит и хора за всякакви позиции”. “Вярно е, че те имат най-голям резултат на изборите и аз им честитих победата, но да тръгнеш сам, е пресилено”, допълни лидерът на СДС. 



“Ние ще се съберем утре и ще обсъдим предложения от ГЕРБ меморандум. Но това са общи бележки, които не могат да бъдат основа за общо управление”, обяви от своя страна зам.-председателят на НС и депутат от Синята коалиция Екатерина Михайлова пред БНТ.

По думите й в този документ на този етап няма посочено нищо конкретно, а само намерения.

“Не става дума само непременно за участие в правителството, но не е ясно кое ще бъде мнозинството в Народното събрание. Това не са само думи, а трябва да има конкретни ангажименти – как ще се съставя бюджетът, при вот на недоверие как се подкрепя и т.н.”, обясни Михайлова.

Тя беше категорична, че Синята коалиция няма да пречи на кабинет, съставен изцяло от ГЕРБ, защото “важното е сегашните управляващи да минат в опозиция”.

“Ние не се пазарим, не изнудваме, не рекетираме и ще подкрепим правителството, но по волята на ГЕРБ, както вървят нещата, ще останем в опозиция”, обяви от своя страна и лидерът на РЗС Яне Янев.

Той допълни, че неговата партия ще даде на управляващите 6 месеца, в които „правителството на Бойко Борисов ще може да разчита да получава от нас категорична подкрепа”.

По отношение на предложения от ГЕРБ меморандум Янев коментира, че това всъщност по-скоро е декларация за програмните намерения и виждания на партията на Бойко Борисов.

Dnes.bg припочня, че в сряда ГЕРБ излезе с меморандум към десните политически сили за основни принципи за подкрепа на управлението.

Очаква се, че до края на седмицата ще се събират мнения за документа, който в началото на следващата седмица ще бъде готов за подписване.

www.dnes.bg/

 


Сходни връзки

Сините: Борисов си прави експеримент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди