изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:57 EEST
Националният съвет на СДС е дал мандат за максимално широка рамка на разговорите с ГЕРБ    
ПолитикаСофия. Националният съвет на СДС е дал мандат за максимално широка рамка на разговорите с ГЕРБ. Това каза лидерът на СДС Мартин Димитров след приключването на Националния съвет на СДС, предаде репортер на Агенция “Фокус”.


Утре в късния следобед ще има среща между Синята коалиция и ГЕРБ.
Според Мартин Димитров, меморандумът на ГЕРБ е имал уведомителен характер. Този документ не може да бъде основа за общи действия и не гарантира стабилно политическо мнозинство. „Успешно управление в условията на криза може да има, ако има стабилно мнозинство с ясни приоритети. В условия на криза трябва да има стабилно мнозинство, иначе рискът за ГЕРБ е много голям и се създават предпоставки за връщането на БСП и ДПС. Продължават разговорите с ГЕРБ и се надяваме да постигнем стабилно мнозинство през следващите 4 години”, каза Мартин Димитров.
Утре ще има среща на ръководството на СДС, ДСБ и Земеделския съюз и тогава ще бъде представена позицията на СДС, че меморандумът има уведомителен характер и подписването му не носи нищо. Меморандумът е само принципи за управление от страна на ГЕРБ, според Мартин Димитров. „Чисто процедурно, ние трябва да се обединим около конкретни мерки и принципи, а това може да се случи при споделяне на политическата отговорност. Колегите от НС на СДС са готови да споделят тази отговорност. Нямаме изисквания да имаме министри, но не изключваме тази възможност”, каза Мартин Димитров.
Той коментира, че трябва да има участие на СДС при изработването на управленската програма.
Росица ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Националният съвет на СДС е дал мандат за максимално широка рамка на разговорите с ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди