изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:32 EEST
ВОЛЕН СИДЕРОВ: Новото управление трябва да спре турцизирането на България    
Парламент

Реч на лидера на АТАКА  Волен Сидеров при откриването на 41 Народно събрание



Ваше Светейшество,
Дами и господа народни представители,
Дами и господа дипломати,
Дами и господа журналисти,

Искам да започна словото си с една бележка към Вас, господин председателстващ. Вие сте просто човекът, който открива това заседание и нямате право да правите забележки към народното представителство, както и да се държи то. Повярвайте, народът ни е гласувал доверие, затова можем да реагираме така, както реагираме, ще го правим и занапред. Колкото и да Ви се иска, господин председателстващ, Народното събрание да бъде един евтин водевил, в който ние всички да пърхаме като в комедия на Чаплин с изкуствено закачени крилца, да се прегръщаме и пием кафета, и да се лигавим, казано разговорно, аз ви уверявам, че този парламент няма да бъде такъв. Политиката не е водевил, а сурово, жестоко занимание. Не трябва да превръщаме тази зала в кръжок за художествена самодейност. Вие може да поискате след малко да говорим и в мерена реч. Представихте нещата така, сякаш в България всичко върви по мед и масло.

Досега управлявалите се изказаха по начин, сякаш са въздигнали България до невиждани висоти.

Такава ли е реалността, дами и господа? Не, не и пак не! Защото българският народ не е издигнат на висотата, която заслужава. Защото управлението на БСП, на ДПС и, слава Богу, вече неприсъстващата в тази зала НДСВ, доведе българския народ до повече страдания и до по-тежко положение отпреди. Това е реалната фактология. Ако искате, мога и в мерена реч да я кажа, но аз ще говоря това, което е реално. Така ще бъде и занапред в 41-вото НС. Не чух от управлявалите досега нито дума или елемент на покаяние, нито нотка на самооценка за някаква грешка. Напротив, господин Станишев, който беше министър-председател на миналото правителство, се изказа назидателно, още малко и щеше да ни се скара как се държим. Г-н Станишев, годината не е 68-ма, не е 69-а, а е 2009-а. Ние не сме вече под комунистически режим. Ние не сме и под вашия режим. Казвате, че ще се противопоставите на политически репресии. През вашето управление, г-н Станишев, имаше реални политически репресии. Вие изпращахте българската полиция да бие с палки протестиращи възрастни хора пред парламента, пред МС и навсякъде в центъра на София, където хората излизаха, за да заявят своето конституционно право на протест. Вие превърнахте българската полиция в репресивен орган, който упражняваше своята сила върху българските патриоти от АТАКА, върху български младежи, които излизаха на улицата, за да изразят своето недоволство от вашия режим, повтарям - режим. Защото вашето управление беше режим. То не беше самокритично управление. Вие изпращахте българската полиция да пребива български фермери, протестиращи за това, че нямат възможност да заработят препитание. Вие провеждахте политическата репресия с мандата на турската партия ДПС. И тук поглеждам към височайшата ложа на наблюдателя.

Господин президент, защо не се изказахте? Вие имате правото да откриете този парламент. Защо се отказахте от встъпително слово, господин президент? Да не би защото се чувствате гузен, че дадохте мандата за управление на антиконституционната, протурска политическа сила ДПС, наследник на терористична организация. Като историк Вие знаете много добре на коя организация е наследник ДПС - на оная, която взривяваше влакове с жени и мъже през 85-та година.

ДПС е организация, която всява омраза. Г-н Местан, вие много сладичко говорите против езика на омразата, но именно вие поддържате език на омразата. Ето ви цитат от изявление на ваш активист. Казва се Дауд Осман. Цитирам един от най-тиражните вестници, "Труд" от 27 юни 2009 г. Тук ли е Дауд Осман, стана ли депутат? Да стане да го видим, ако е тук. Този екземпляр казва следното: "Който не харесва ДПС, да духа супата". Това е езикът на омразата, дами и господа от БСП-ДПС.  С това свое арогантно и цинично поведение вие всявате разделение сред българския народ. Не АТАКА, не ГЕРБ, не партиите в дясната част на пленарната зала! Тъкмо вие всявахте досега разделение и омраза с поведението си в т.нар. смесени райони, където човек не може да говори на български, където българите са наричани "гяури" - едно презрително прозвище към безправен човек в Османската империя, по време на  турското иго. Именно вашият водач каза на един от вашите митинги, че той разпределял порциите на финансирането в държавата. Вашият водач, който няма очи сега да излезе тук на трибуната, най-нагло обяснява на своите симпатизанти как разпределя порциите, как той е властта, а парламентът и депутатите нямали никакво значение. Това е антиконституционно поведение и аз сезирам главния прокурор на Република България да поиска снемане на имунитета на Ахмед Доган,  след което да започне срещу него проверка за антиконституционни действия.

Крайно време е, дами и господа, да кажем, че в България има виновни! Има виновни за положението, в което повечето от половината от българския народ мизерства. Крайно време е да кажем, че по критериите на Световната банка в България над 3 милиона души живеят в почти пълна бедност. Крайно време е да кажем, че в България има отрицателен демографски прираст, т.е. повече хора умират, отколкото се раждат. Крайно време е да кажем, че в продължение на 20 години България бе управлявана от  БСП-ДПС, които се сменяха, като "за цвят" слагаха помежду си и някоя измислена партия. Крайно време е да признаем заслугата на българския избирател, който в изборния ден им зашлеви оглушителен шамар и даде вот на доверие на една нова партия, на една нова алтернатива. Това е постижение, което българският народ, българският национален гений извоюва с оръжието, което държи в ръцете си - бюлетината. Аз благодаря на българските избиратели, че свалиха от власт БСП, ДПС, НДСВ и ги пратиха в забравата. Защото сме чували много презрителни квалификации по отношение на българския народ от водача на антиконституционната ДПС, наследник на терористична организация. През годините той наричаше българския народ как ли не, обиждаше го, че не бил дорасъл за референдум.

Господин Доган, ако сте мъж, излезте тук и признайте. Вие наричахте българския народ нетолерантен. Вие обиждахте българската нация, продължавате да я обиждате и трябва да си получите заслуженото за това. Заслуженото на политически език се нарича "падане от власт". В юридическия се нарича "търсене на отговорност" и "санкции".

Аз се надявам, че наличието на толкова много юристи в пленарната зала ще доведе до реални санкции, до осъдителни присъди за виновниците за националната катастрофа, до която беше докарана България. Защото сега е много удобно да се говори за световна криза. Но ние живеем в криза от 20 години. Ние живеем в перманентна криза. В нея българската нация бе потопена с основното участие на БКП-БСП и съучастието на ДПС - една креатура на тайните служби, една креатура и на турските служби от днешно време, една пета колона на Анкара, която ерозира българската национална идентичност. Новото управление на България трябва да сложи край - решително, категорично и безкомпромисно! - на тези явления. Под "явления" имам предвид турцизирането на България. Имам предвид унищожаването на българската национална идентичност в цели райони на България. Имам предвид изборните фалшификации и манипулации, срещу които ние внасяме специално проекторешение за създаване на анкетна комисия. Тя трябва да разгледа злоупотребите при гласуването в Турция, злоупотребите при гласуването в т.нар. смесени райони, защото те бяха огромни. Колкото и да изброява г-н Местан точната бройка на техните избиратели, той много добре знае, че десетки и десетки хиляди от тях са мъртви души. Реално гласувалите пък са хора, които не знаят български език, не знаят дори за какво гласуват, както показват десетки журналистически анкети. Ние сме в плен на един псевдодемократически процес, в който с автобуси от Турция водят хората под строй към урните. Феодализирани в смесените райони под властта на ДПС, тези "избиратели" отиват и гласуват, без да знаят за какво. Отиват и гласуват, за да поставят на власт пак този, който "раздава порциите".

Аз предлагам на новото мнозинство да спрем порциона на раздавача на порции. Да го спрем категорично, тотално и завинаги! Предлагам да бъдем мнозинство на действието, не на думите. Наслушал съм се на приказки, сега ги слушам отново.

Г-н Станишев, с какви очи излизате и говорите в бъдеще време - "ние ще бъдем защитници" на това и онова? Ами вие имахте възможност да бъдете, защо не бяхте? Вие имахте възможност да защитите националните интереси. Защо сега се сетихте да го пишете на предизборните си плакати? "Ще защитаваме" - в бъдеще време! Защо не го направихте досега, защо се прегърнахте с тези от НДСВ, които уж щяхте да разследвате за нечисти сделки? Защо се прегърнахте с тези, които искахте да разследвате за внасяне на етнически разнобой в българското общество? Защо станахте съдружник на тези, които сега трябва да бъдат обект на прокурорски проверки? Вие сте вече съучастник в едно престъпление. Вие станахте съучастник в разграбването на България, в изсичането на горите от турски фирми, в даването на всички големи строежи в България в ръцете на турски фирми, които завладяват нашия пазар.

Тук се говори за мерки в полза на бизнеса. Да, и нашето виждане, виждането на АТАКА, винаги е било за подкрепа на бизнеса. Ние обаче добавяме едно определение - на българския бизнес. Тук се говори за мерки, които трябва да бъдат взети за селското стопанство. Ние добавяме - за българското селско стопанство. Това е нашата икономическа визия. Разбира се, имаме разгърната програма. Разбира се, ще подкрепяме всички мерки, които работят в полза на българския национален интерес. Но аз пак повтарям, ако не започнем работата на това мнозинство, на този парламент и на това управление с търсене на вина, отговорност и санкции за тези, които нанесоха страшно много материални и морални щети на България, няма да бъдем никакво ново мнозинство.

Ние, АТАКА, не бихме подкрепяли една управляваща сила, която тръгне по пътя на компромисите с тези, които досега управляваха. Ще оттеглим подкрепата си и ще бъдем критични, безкомпромисни и абсолютно безмилостни към управление, което повтаря коалиционните компромиси на предишната тройна коалиция. Ще бъдем безкомпромисни, ако новото управление забрави какво е говорило в предизборната си кампания. И за да припомним какво пък ние сме казвали, какво сме внасяли в предишното НС, аз ще посоча само някои от нещата, с които започваме сега. Не думи, не художествена реч, а реални действия.

Първото, което внасяме, е проекторешение на основание чл. 86 ал. 1 от Конституцията на България и чл. 75 ал. 1 от Правилника: проекторешение за осъждане на геноцида над българите в Османската империя през 1396-1913 г. Много моля, обръщам се към преводачите на чуждите гости, дипломатите, да преведат това, което внасям, защото за първи път в българския парламент се внася предложение, което да признае унищожителния геноцид над българската народност в продължение на 500 години. Става дума за такива форми на геноцид, каквито са прилагани над други народности и които са били признавани за геноцид в историята. Нека да припомня само еврейския холокост и арменския геноцид, признаването на който също беше отхвърлено от предишното НС. Ние предлагаме решение, с което НС на България да приеме за безспорна историческа истина, че през 5-те века османо-турско владичество в българските земи над българския народ е извършен геноцид, който включва следните исторически престъпления: смяна на религията, ценностната система, респективно смяна на етническата принадлежност на българите, изтощаване на генофонда на българите чрез т.нар. кръвен данък, физическо унищожение, масови убийства на българи. Тук следват 2 страници изложение, което ще бъде предоставено на всички, които се интересуват от темата - журналисти, чуждестранни гости, депутати. Аз ще прочета само две изречения: "Анализът доказва, че по време на турското робство са били избити няколко милиона българи... Анализът доказва, че днес българската нация щеше да наброява над 80 - 100 милиона, ако не беше турският геноцид над българското население." Анализът ни показва, че Турция дължи огромно, милиардно обезщетение на България и това трябва да бъде едно от първите искания на новата държавна власт на България. По-нататък проекторешението гласи: "Народното събрание решава: обявява 17 май - денят на клането в Батак, за ден на поклонение пред жертвите на геноцида над българите в Османската империя и възлага на българското правителство да издигне мемориален комплекс в тяхна памет на подходящо място в столицата. Второ, изброените исторически престъпления не могат да бъдат омаловажавани и отричани в исторически, държавни, обществени документи, в говорено и писано слово, от държавни и частни медии, учебници и учебни помагала." Това е решението, което предлагаме на НС.

С второто проекторешение, което предлагаме още в първия ден на НС, се възлага на правителството на България да пристъпи към уреждане на дълга на Република Турция към тракийските и малоазийските българи, като използва всички намиращи се в негово разположение възможности и средства. В тази зала има много историци, те знаят за какво става дума. Тези, които не знаят, ще узнаят. Става дума за обезщетение, което е договорено между България и Турция. То надхвърля 15 милиарда долара в днешни пари.

Третото проекторешение е повторение на това, което сме внасяли вече 4 пъти в предишния парламент. То биваше системно отхвърляно от предишното мнозинство, което трябва да даде обяснения пред обществото защо го е отхвърляло. Това е проекторешение за признаване на геноцида над арменците в Османската империя. Геноцид, признат в редица държави. И четвъртия документ, който внасяме днес в деловодството, след като мине за подписка сред депутатите, е проекторешение за създаване на временна анкетна комисия за установяване на нарушенията, манипулациите и фалшификациите при провеждане на изборите за 41-во НС на 5 юли 2009 г. в Република Турция и в т.нар. смесени райони.

Това са само част от нашите законодателни намерения, които внасяме веднага. Пред мен има списък със законопроекти, които са били внасяне в предишното НС и които бяха отхвърлени от антибългарското мнозинство. Сред тях са: законопроектът, който възстановява всички имоти на Българската православна църква, които й принадлежаха до 1944 г. Този законопроект е внесен от мен и група депутати на 31 май 2007 г. Той събира прах някъде в чекмеджетата на бившия председател. Уви! За голямо съжаление и, мога да кажа, за позор на предишното парламентарно ръководство. Следващата готова за внасяне проектопоправка изменя закона за радио и телевизия. С нея целим свалянето на позорните новини на турски език от Българската национална телевизия. Подготвили сме закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобити имущества по една процедура, много по-кратка и по-ефективна от досегашните плахи и заблуждаващи опити това да бъде направено. Подготвили сме и друг многократно отхвърлян от мнозинството на 40-о НС законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, според който всеки, осквернил герба, знамето или химна на Република България, ще бъде санкциониран строго и ефективно. Предлагаме един много актуален закон за отмяна на т.нар. двойно гражданство, при което категорично ще прекратим позорната практика за изборно гласуване с автобуси от Турция.  Имаме и законопроект за допълнение и може би за цялостно изменение на закона за допитването до народа, референдумът. Нещо, което всички български граждани искат, но сега не беше направено.

Предлагаме и един много ефективен закон, който, ако новото мнозинство иска, веднага може да приеме. Внесен на 22 юли 2008 г. е законопроект за отмяна на заменките. Една криминална, позорна практика, с която бяха ограбени милиарди-милиарди от нашата скъпа национална собственост и активи. Чрез този закон заменките се анулират автоматично и докрай. Той решава въпроса ясно и безусловно. Ако искате да го решите, уважаеми колеги от ГЕРБ, веднага може да го приложите. Готов е, написан е, гласуваме го и става реалност. Ето, аз така разбирам политиката. Внасяш нещо, гласуваш го и то става реалност на следващия ден. Точка по въпроса. Останалото са приказки. Останалото е художествена самодейност. Останалото са обещания, след които идват разочарования.

Аз пожелавам на новото мнозинство да не дочака деня, в който да бъде обект на поредното разочарование. А ще го избегне само и единствено ако следва посоката на българския национален интерес.

Да живее България! Успех на всички, които са българи!
 
 


Сходни връзки

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Новото управление трябва да спре турцизирането на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.63 секунди