изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:21 EEST
ОГНЕБОРЦИТЕ АПЕЛИРАТ ДА СПАЗВАМЕ ПРОТИВОПОЖАРНИТЕ ПРАВИЛА    
Ред и сигурностУстановилото се в последните дни горещо лятно време предполага разходки, излети на чист въздух, където се  предприема и палене на огън, организиране на барбекюта и др., съобщиха от звено "Пожарна безопасност и спасяване".


Огнеборците отправят апел към гражданите на Добричка област  - да спазват противопожарните правила и норми. От противопожарното звено отчитат, че отново има увеличение на броя на пожарите. За пример посочват 16 юли, когато само за денонощие са регистрирани 12 произшествия, в следствие на които е унищожена пшеница, 100 бали фураж и 10 кв. м покривна конструкция.
Според огнеборците, хората подценяват обстановката и забравят за противопожарните правила. Това води до запалвания, които трудно се контролират. Опасността от пожари е особено висока сега, когато е настъпила восъчната зрялост на зърнените култури. Възникналите произшествия в зърнените масиви се характеризират с голяма скорост на разпространение. Това означава, че всяко запалване може да обхване големи площи от реколтата и унищожи селскостопанска техника, обясняват от "ПБС".
Служителите на звеното съветват да не се използва открит огън, пушачите да се съобразяват къде изхвърлят угарките от цигари и клечките кибрит. Бъдете изключително внимателни и бдителни, особено когато преминавате покрай и в близост до житни масиви и суха тревна растителност, алармират огнеборците. И допълват, че не бива да се изхвърлят стъклени бутилки -  дефекти по тях могат да имат ефект на лупа, което да доведе до запалване на сухи треви и растителни остатъци. Не трябва да се  допуска паркиране и ремонтиране на автомобили в близост до узрели зърнени масиви, както и деца да играят в близост до огън, или с кибрит и други запалителни средства. Не палете огън, ако не можете да осигурите условия за безопасното му горене - от запалването му, до момента, в който ще бъде изгасен, никога не оставяйте открития огън без наблюдение, съветват от "ПБС". И припомнят, че при настъпване на произшествие, незабавно трябва да се съобщи на тел. 160 или 112 - за вземане на най-бързи мерки за ликвидирането му. НДТ
 


Сходни връзки

ОГНЕБОРЦИТЕ АПЕЛИРАТ ДА СПАЗВАМЕ ПРОТИВОПОЖАРНИТЕ ПРАВИЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди