изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:50 EEST
Кола като първоначална вноска за жилище    
По светаОколо 15 000 посетители бяха очаквани на изложението Project Expo First Home в Букурещ, привлечени от новите оферти на по-ниски цени на строителните предприемачи, с цел да се включат в правителствената програмата Първи дом, информира Ziarul Financiar. Програмата е изработена от румънското правителство с цел да отключи жилищния пазар и е насочена към хора, които никога не са притежавали жилище.

Държавата гарантира ипотечни заеми на стойност до 60 000 евро, а банките предлагат по-изгодни лихвени проценти. Между 16 000 и 20 000 апартамента могат да бъдат закупени със заделените от правителството 1 млрд. долара за подобни гаранции. От общо 7 000 къщи и апартаменти, предлагани на изложението, около 80% са с цена под 60 000 евро. За да привлекат купувачи, строителните предприемачи са подготвили оригинални оферти като заеми само срещу документ за самоличност, приемане на автомобили втора употреба като първоначална вноска или жилища по поръчка, съобразени с бюджета на клиента.
Някои от тези оферти обаче не спадат към проекта «Първо жилище.“ Компанията Sălaj Rezidenţial, построила комплекса от вили Poiana Florilor в югоизточната част на Букурещ, позволява на клиентите да предложат своя автомобил или друг апартамент като първоначална вноска по ново жилище. “Вече сме подписали три предварителни договора, според които приемаме автомобил като първоначална вноска. Имам BMW 3 серия, оценено на 10 000 евро, и други автомобили на стойност между 10 000 и 30 000 евро,“ казват от компанията. Досега компанията има 400 потенциални клиенти, от които 50 са решили да си закупят вила скоро. Комплексът ще включва до 100 жилища. За жилищата от проекта Hope City се предлагат заеми само срещу документ за самоличност. “Ние не се интересуваме откъде идват парите. Ако клиентът не успее да плати вноската си в три поредни месеца, строителният предприемач си взима обратно жилището и налага и глоба възлизаща на до 20% от стойността на жилището,“ казват от компанията. Купувачите трябва да заплатят 5% (най-малко 2 400 евро) от стойността на апартамента. Останалата част се плаща на равни вноски на строителната компания, а не на банка, като лихвата е фиксирана на 3.8% за 30 годишен период. Предварителният договор се подписва при нотариус. Цената на студио в Hope City възлиза на 46 200 евро, докато едностайният апартамент струва 73 800 евро. Цените на двустайните апартаменти стигат до 99 000 евро.
Impact Developer&Contractor, която е една от първите компании, разработила алтернативни начини на плащане в Румъния, сега излиза с нова оферта, която позволява на клиенти да променят размера на апартамента съобразно бюджета си. Най-ниската цена за подобно жилище е 57 221 евро, с включени паркомясто и ДДС. По време на първите два дни от изложението строителните предприемачи са подписали 110 предварителни договора и организатори очакваха броят да се удвои до снощи.
“Повечето хора се интересуват от апартаменти тип студио и едностайни апартаменти, които могат да бъдат закупени през програмата «Първо жилище,“ казват организаторите на събитието. Броят на сделките за парцели и жилища в Румъния е паднал с 35.7% до 134 000 през първите пет месеца на 2009 г., в сравнение със същия период на 2008 г. Profit.bg
 


Сходни връзки

Кола като първоначална вноска за жилище | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Кола като първоначална вноска за жилище
Автор: Anonymous да 2010-03-04 @ 16:49 EET
http://publikuvai.com/bg/forum/topic/800-.html

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди