изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:23 EEST
Разрешиха номадите    
Парламент Чергарството в парламента е разрешено. Временната комисия, която изготвя правилника за работа на 41-вото народно събрание, пусна депутатското номадство, но частично. Недоволните от партията си депутати ще могат да напускат формацията си и да пристанат на друга фракция в парламента. Те обаче няма да имат право да правят нова парламентарна група, пише "Стандарт".



Промените станаха факт, след като ГЕРБ отхвърли предложението на сините и "Атака" люспите да не могат да се присъединяват към друга парламентарна група. Това означава, че към 116-те депутати от ГЕРБ могат да се присламчат още пет души и така хората на Бойко Борисов да се сдобият с пълно мнозинство, коментираха народни представители.

Разрешихме преминаването в друга парламентарна група, защото в противен случай се нарушава конституцията и се подменя вотът на избирателя, обясни шефът на временната комисия Искра Фидосова.

Парламентарните групи ще носят името на партията, така както е регистрирана пред ЦИК, стана ясно още вчера. За промяната настояха от Синята коалиция. "Явно се притесняват да не се разцепят и да си сменят името", коментираха експерти. Лютви Местан от ДПС коментира, че промяната не е демократична, защото някоя партия може да реши да актуализира името си, но сега вече няма да успее.

Съпредседателите на Синята коалиция Иван Костов и Мартин Димитров пък ще си делят пари, стана ясно още вчера. Временната комисия реши, че като председатели на ПГ на десните те няма да получават повече левове от останалите шефове депутатски групи. Става въпрос за добавките на парламентаристите, а не за заплатите им, обясниха от администрацията на Народното събрание. actualno.com
 


Сходни връзки

Разрешиха номадите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди