изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:19 EEST
Екоактивист подреди плажовете по мръсотия    
Екология
Турция има едно от най-мръсните крайбрежия на Черно Море, смята етническият български екоактивист от Украйна Вячеслав Стоянов, създал проекта "Живот без боклуци", предаде Today's Zaman, цитиран от БГНЕС.


Стоянов наскоро приключи колоездачна обиколка по брега на Черно море, изминавайки 6000 км, за да привлече общественото внимание.
Само две еко-организации са му помогнали, Каварна в България и Феодосия в Крим.
Това е причината да не иска да се обвързва с нито една екологична организация, посочва той, доволен, че е имал средствата да извърши 45-дневното си пътуване.
Стоянов смята, че най-сериозно е замърсяването с пластмасови бутилки. Има близо 5000 пластмасови бутилки на квадратен километър в крайбрежните води на почти всяка черноморска страна, през която е минал.
Според Стоянов, най-мръсни са били бреговете в Абхазия, отцепилата се от Грузия провинция. Преди 20 години туризмът е бил основен източник на приходи в нея. Неговата класация за най-мръсни брегове е следната: Абхазия, Грузия, Турция, Украйна, Русия, Румъния и България. Класацията му за най-мръсни пътища се различава значително: България, Турция, Абхазия, Грузия, Румъния, Русия и Украйна. Стоянов е първият човек, обиколил цялото черноморско крайбрежие, заявява той, и обещава да се бори за постигането на чисто черноморско крайбрежие.
"Ако всеки прави същото като мен, светът ще бъде напълно различен", смята той. dir.bg
 


Сходни връзки

Екоактивист подреди плажовете по мръсотия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди