изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:05 EEST
ХРАМОВИЯТ СИ ПРАЗНИК ЧЕСТВА МАНАСТИРЪТ "СВ. ПРОРОК ИЛИЯ"    
ПразнициХрамовият празник на манастира "Свети Пророк Илия" в местността "Текето" край крушарското село Александрия бе отбелязан на 20 юли, научи НДТ от архиерейския наместник на Добричка околия иконом Стоян Иванов.

По повод празника бе отслужена света божествена литургия. Извършен е водосвет на чешмата с лековита вода, която се намира в местността. Иконом Иванов разказа, че чешмата е направена от местния арендатор Георги Генов. Идеята е водосветът да стане традиционен.
До края на месеца имаме уговорка с изпълнителя на строителните работи на манастира "Свети Пророк Илия" иконостасът да е готов, каза иконом Стоян Иванов. След това ще се предприемат действия за официалното му откриване. Манастирът ще е девически, вече има игуменка - българката Пелагия от Македония.
На Илинден, но по стар стил - 2 август, в местността "Текето", по традиция ще се проведе фолклорен събор. Той ще е два дни - на 1 и 2 август, в първия ден ще бъде открит от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Това ще е вторият събор през тази година, припомни иконом Стоян Иванов. На 31 май в местността се проведе Първи учредителен добруджански събор, посветен на 70-годишнината от присъединяването на Южна Добруджа към България, под патронажа на митрополит Кирил. Негов основен организатор бе Стойко Николов - председател на сдружение "Сборяново". На събора на 31 май имаше над 6 000 души, каза иконом Иванов. НДТ
 


Сходни връзки

ХРАМОВИЯТ СИ ПРАЗНИК ЧЕСТВА МАНАСТИРЪТ "СВ. ПРОРОК ИЛИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди