изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:58 EEST
Депутатите гласуваха заплатите си    
Парламент

41-вия парламент прие правилника за дейността си. С приемането му депутатите гласуваха и заплатите си. В чл. 3 се посочва , че депутатската заплата е равна на 3 средномесечни заплати на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в обществения сектор, съобразно данни на НСИ. (За март 2009 година средната месечна заплата е била 579 лв.)



Председателят на НС получава месечно възнаграждение с 55% по-високо от основното месечно възнаграждение по чл. 3., заместниците пък ще взимат с 45%, председателите на комисии и на парламентарни групи с 35%, техните заместници с 25%.

Заплатите на членове на постоянните комисии са с 15% по-високи спрямо член 3., а на парламентарните секретари с 10%.

За участие в подкомисии, времнни комисии, както и за работни групи, депутатите ще получават възнаграждение пропорционално на времето на работа, но не по-голямо от 5 на сто от основното месечно възнаграждение.

В интернет страница на НС ще се публикува "позорен списък" на отсъстващите от заседание народни представители.
Отсъствие се разрешава само при основателна причина.

Ако на народен представител му се наложи да напусне парламентарното заседании или работата си в комисия, или ако му се налага закъснение за работа, трябва да уведоми дежурните секретари или ръководството на съответната комисия.

За това ще трябва да се уведомява и председателя на парламента или председателя на съответната комисия, от която му се налага да си тръгне.

Ако депутат бъде хванат да гласува с чужда карта и това не му се случва за първи път, парламентарният шеф има право да го отстрани за повече от едно заседание. news.bg

 


Сходни връзки

Депутатите гласуваха заплатите си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди