изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:37 EEST
ЦЪРКВАТА В СЕЛО ГОРИЧАНЕ ВЕЧЕ Е ОСВЕТЕНА    
НовиниПравославният храм в село Горичане, който носи името “Свети Димитър “, е бил осветен от Варненския и Великопреславски митрополит доктор Кирил, в съслужение със свещеници от Варненска и Добричка област, съобщи Димитричка Иванова от община Шабла.

Възстановяването на храма е започнало през 2004 година, по инициатива на църковното настоятелство с председател отец Павел и кметския наместник Мария Димитрова. След това със средства по т. нар. малки проекти за изграждане на инфраструктурни обекти през 2005 година е възстановен покривът на храма. Останалите строителни работи са финансирани със средства, които са получени като рента за 100-те декара църковни земи. Основни спонсори са и горичанци, които не живеят в селото от години, съобщи Мария Димитрова.
Над главния вход на храма е зографисана икона на Свети Димитър. Тя е подарък от Улрих Бееман – председател на асоциация “Интерхелп “, който от известно време има имот в селото и се чувства като част от него.
На освещаването на храма, което се е превърнало в истински празник на горичани и неговите гости, са присъствали кметът на общината Красимир Кръстев, придружаван от съпругата си, председателят на общинския съвет инж. Димитър Арнаудов, Улрих Бееман със семейството си, жители на селото, които по настоящем живеят там и тези, които са го напуснали преди много време.
Свещник и две икони, на Богородица и Христос са подариха на църквата кметът и председателят на общинския съвет в Шабла. Митрополит Кирил е осветил и курбана от който получиха всички присъстващи на празника. Поздрав към всички присъстващи е било изпълнението на Илия Луков.
 


Сходни връзки

ЦЪРКВАТА В СЕЛО ГОРИЧАНЕ ВЕЧЕ Е ОСВЕТЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди