изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:07 EEST
Разкриха организирана престъпна група за купуване на изпити в УНСС    
Ред и сигурностСофия. Разкриха организирана престъпна група за купуване на изпити в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), съобщиха от пресцентъра на МВР. Схемата включвала преподавател и посредници, а “услугите” стрували от 500 до 4000 лева.

Служители на дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност” в Главна дирекция “Криминална полиция” съвместно с колегите си от Областната дирекция на полицията в Благоевград под ръководството на прокурор от Софийска градска прокуратура вчера разкриха и неутрализираха престъпна група, занимаваща се с купуване на изпити, семестриални заверки срещу заплащане и явяване на кандидатстудентски изпити в УНСС от лица-дубльори на кандидат-студентите. Това е правено с неистински лични документи. Като организатори на престъпния механизъм са установени преподавателят от УНСС П.И. (49г.) и посредникът Б.Т. (37г.). В схемата участвали и посредници на по-ниски нива, които набирали студенти и кандидат-студенти, желаещи да се възползват от корупционната услуга. Тарифите варирали между 500 и 4000 лева. Проверят се данни за действията на престъпната група и в други висши учебни заведения.
П.И. и Б.Т. са задържани за 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство.
Работата по случая продължава.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Разкриха организирана престъпна група за купуване на изпити в УНСС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди