изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:32 EEST
Китайците с интернет повече от населението на САЩ    
КитайБроят на хората, ползващи интернет в Китай, достигна рекордното равнище от 338 милиона души в края на първото полугодие на 2009 г., надхвърляйки по размер цялото население на САЩ, съобщава агенция Синхуа, позовавайки се на министерството на промишлеността и информационните технологии на страната.

Около 95% от градовете и селищата имат високоскоростен достъп до световната мрежа, а жителите на 92,5% от китайските села имат възможност да се включат към интернет чрез телефонна линия. Броят на ползващите широколентен интернет е нараснал с 10 милиона за първото полугодие на текущата година до 93,5 милиона души.

Според данните на министерството, мнозинството китайци използват световната мрежа за четене на новини, участие в социални мрежи и забавления, допълва БГНЕС. През първите шест месеца на годината е нараснала и популярността на онлайн покупките.

Следващият етап в развитието на информационно-телекомуникационния сектор на Китай ще бъде усвояването на обширния пазар на селските райони, отбелязва РИА "Новости".

Трите китайски телекомуникационни гиганта - China Telecom, China Mobile и China Unicom планират да инвестират най-малко 280 милиарда юана , или 40,9 милиарда долара, в подобряването на работата на системата 3G.

actualno.com

 


Сходни връзки

Китайците с интернет повече от населението на САЩ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Китайците с интернет повече от населението на САЩ
Автор: Anonymous да 2009-07-27 @ 00:26 EEST

То в Китай всичкото им огромно. Сигурно имат най-много аналогови модеми на глава от населението. Да са живи и здрави...

Китайците с интернет повече от населението на САЩ
Автор: Anonymous да 2009-07-27 @ 14:11 EEST

Ето една истинска история, в която става въпрос за китайците...

На конференция по антитероризъм  стоят редом руснак, китаец и виетнамец, все специалисти-антитерористи.  Китаецът се похвалил:  "Нашите войници са толкова много, че бандитите нямат никакъв шанс - няма да им стигнат патроните!..." А виетнамецът потвърдил: "Да, това е вярно! Ако през осемдесетте години китайците бяха изкарали и един танк, сигурно щяха да спечелят войната"... :-)))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди