изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:49 EEST
С ПЪРВИЯ В ОБЛАСТТА ЛИТОТРИПТЕР ЩЕ СЕ СДОБИЕ БОЛНИЦАТА    
ЗдравеЛитотриптер - апарат за фрагментиране /разбиване/ на камъни в бъбреците, се очаква да получи Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи за НДТ изпълнителният директор д-р Жанина Калинкова.

Той ще бъде предоставен на лечебното заведение от фирма, на база публично-частно партньорство. В Добричка област с такъв апарат не разполага нито едно лечебно заведение, методиката ще е ноу хау за нашия район, обясни д-р Калинкова.
Апаратът ще бъде разположен в Отделението по урология. Очаква се да бъде монтиран до седмица - две. Благодарение на него през септември болницата ще има възможността да кандидатства пред здравната каса за нова клинична пътека. Едно от изискванията е на литотриптера да работи уролог, който е завършил специален курс във Военно-медицинска академия. Такъв курс е изкарал наскоро началникът на урологично отделение д-р Панайот Панайотов.
Новият апарат ще е от полза за пациентите от Добричка област. Сега се налага те да пътуват до Варна, където литотриптери има в няколко частни медицински центъра. НДТ
 


Сходни връзки

С ПЪРВИЯ В ОБЛАСТТА ЛИТОТРИПТЕР ЩЕ СЕ СДОБИЕ БОЛНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди