изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:22 EEST
Похитителите на Краузе искали да си поръчат проститутки    
Ред и сигурност
Софийският апелативен съд (САС) наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на тримата похититилите на Александър Краузе - Радослав Пирпазаре, Делян Сърбев и Явор Михайлов.


Те са обвинени, че са похитили младия мъж на 15 юли следобед в столичния квартал "Божурище", предаде БТА.
Има доказателства, че 23-годишният Пирпазаре се е обадил на брата на Александър Краузе - Владимир, и му обяснил, че няма да го освободи, докато той не му върне заем. Александър не е оставен нито за миг сам, а неговите похитители са имали числено превъзходство над него, достатъчно, за да се чувства застрашен, изтъкнаха в мотивите си магистратите, съобщи БГНЕС. Според съда налице е обществена опасност Пирпазаре да извърши друго престъпление. Не бяха взети предвид аргументите на защитата, че той е женен, има деца и постоянен адрес.
Според самия Пирпазаре, Владимир Краузе се е обърнал към полицията, за да не върне взетите от него назаем пари. Преди четири месеца, той взел от Пирпазаре сумата от 60 000 лева, които му били необходими, за да си купи лек автомобил „Ауди” А8. Владимир обещал, че след като брат му Александър се върне в България, ще се издължи. Но вместо да направи това, взел сумата и отишъл на почивка.
По думите на Пирпазаре Александър Краузе и другите двама отишли в хотел без да се регистрират, тъй като имали намерение да си поръчат проститутки. „Не знам дали е законно това нещо”, допълни обвиняемият. Според него целта на срещата с Александър е била само да пият кафе, докато Владимир Краузе дойде и се издължи. Но вместо да направи това, братът на Александър отишъл в полицията.
Преди да бъдат арестувани, похитителите на Краузе са били спирани още веднъж от патрулна кола. Полицаите обаче само записали данните им и са ги освободили.
Задържането на Пирпазаре и двамата му съучастници е окончателно.

dir.bg

 


Сходни връзки

Похитителите на Краузе искали да си поръчат проститутки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди