изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:14 EEST
Чака ни горещ и сух август    
Времето
През август ще продължи периодът на сухо време, най-вече през първата половина на месеца, съобщи пред БТА ст.н.с. д-р Теодосия Андреева, метеоролог в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.


Максималните температури през месеца в равнините ще бъдат между 33 и 36 градуса, а най-ниските - между 7 и 12 градуса. По Черноморското крайбрежие максималните температури ще бъдат около 34 градуса. Температурата на морската вода през август ще бъде между 24 и 26 градуса.
През август средната месечна температура ще бъде по-висока от нормата, която за равнините е между 21 и 24 градуса, за високите полета - между 18 и 21 градуса, по Черноморието - около 23-24 градуса, в Петричко-Санданския район - около 25 градуса, а в планинските райони ще бъде между 13 и 16 градуса.
През по-голямата част от август времето ще бъде слънчево и топло. В началото на първото десетдневие ще бъде топло и главно около средата на периода над страната ще се заоблачи, възможни са превалявания на места и с гръмотевици. Впоследствие до края на първото десетдневие ще се установи отново слънчево време.
През второто десетдневие над страната ще преобладава слънчево и топло време, почти без валежи, като вероятност за дъжд има около средата на периода.
През третото десетдневие вероятност за превалявания има в началото, когато ще има променлива облачност. В края на месеца и температурите сравнително ще се понижат, прогнозира синоптикът.
Месечната сума на валежите в по-голямата част от страната ще бъде под нормата, която по Черноморието и река Струма е между 20 и 35 литра на квадратен метър, в Тракийската низина - между 20 и 45 литра на квадратен метър, в Дунавската равнина е между 30 и 45 литра на квадратен метър, а във високите полета - между 30 и 45 литра на квадратен метър. В планинските райони валежите също ще бъдат под нормата, която е от 50 до 80 литра на квадратен метър, отбелязва метеорологът.  dir.bg
 


Сходни връзки

Чака ни горещ и сух август | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди