изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:31 EEST
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ    
Новини

Кризата ударила сделките с имоти, а така и местната хазна

 

С връчване на удостоверенията и полагане на клетва от трима нови общински съветници - Веселина Карамилева и д-р Дженко Русев от ГЕРБ и Йордан Йорданов от Атака, започна днешното заседание на Общинския съвет в Добрич. Те влизат на мястото на избраните за депутати Румен Иванов, Ваня Донева и Валентин Николов.



 

Актьорът Иван Мандев от ГЕРБ вчера бе избран за председател на Общинския съвет на Добрич. Мястото бе овакантено, след като досегашният председател Румен Иванов бе избран за мажоритарен депутат от Добрич. Предложението за И. Мандев  нямаше конкуренция в залата на местния парламент, в който ПП ГЕРБ има мнозинство. Въпреки това бе проведено тайно гласуване. От общо 39 действителни бюлетини, "за" избора на новия председател бяха гласували 34 общински съветници, а един бе "против" и четирима "въздържали се".

Иван Мандев е роден през 1952 г. в  Павликени. Завършил е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов". Над 25 години той е актьор в добричкия театър, на който е бил и директор. Досега той бе председател на ПК по култура, вероизповедания и етнически въпроси. Член е на областното  ръководство на  ГЕРБ.

Новите председател и общински съветници бяха приветствани от кмета Детелина Николова с букет и с пожелание за "здраве и с увереността, че ще продължим в диалог и партньорство да работим за доброто на гражданите, за да се превърне Добрич в по-добро място за живот." Иван Мандев изрази благодарност за оказаното му доверие и каза, че го приема като задължение и най-голяма отговорност. Той увери, че няма да излъже оказаното му доверие и обеща да работи за просперитета на Добрич, за изпълнение на обществения договор, сключен с гражданите на Добрич за честно и открито управление.

След попълването на състава на ОбС бяха попълнени и постоянните му комисии. Данъчният и финансов специалист Веселина Карамилева заема мястото на Ваня Донева в ПК по бюджет, финанси и данъчна политика. Пламен Добрев от Атака и Веселина Карамилева заемат местата в ПК по търговия, услуги и туризъм, овакантени от Валентин Николов и Иван Мандев. Д-р Дженко Русев влиза на мястото на Иван Мандев в ПК по култура, вероизповедания е етнически въпроси, решиха вчера съветниците.

Местният парламен прие отчет за дейността си през първото полугодие на 2009 г. , както и отчет за изпълнение на решенията си. Бе внесена и информация за текущото изпълнение на бюджета на общината за полугодието. Става ясно, че изпълнението на приходите за държавни дейности за шестте месеца на годината е 43,03%, а за местни дейности - 31,72 %. Изпълнението на приходите от имуществени данъци е на 43,58 %, като от данък върху недвижимите имоти са постъпили 52,89%, от данъка върху превозните средства - 49,6 на сто от планираните за годината средства.  Едва на 31,55 на сто са изпълнени планираните приходи от продажба на стоки, услуги и продукция, а приходите от наеми се изпълняват на 52 %. Най голямо е неизпълнението на данък при придобиване на имущество по дарение и по възмезден начин. При планирани приходи за шестмесечието в размер на 1 000 000 лв., постъпленията са  - 573 000 лв., което е 57,3 на сто. Изпълнението спрямо годишния план за 2009 г. е в размер на 28,65 на сто. Преизпълнение и то от 147,61 процента, има от приходите от дивиденти. От планираните средства от такси за битови отпадъци събираемостта към средата на годината е 60,35 процента. Почти двойно е изпълнен годишният план за приходи от глоби, санкции и неустойки - 189,12%. По време на заседанието стана ясно, че предвид икономическата криза има намалял интерес към покупка на общински имоти. Голямо неизпълнение на приходите за шестмесечието има от продажба на земя – само 8,4 % от годишната задача. Това е в резултат от намаления инвенститорски интерес, както за жилищно така и за обществено строителство, обясняват от общината. Около 20 обекта са предлагани многократно на търг и купувачи няма. Не са намерили наематели и немалко от предлаганите обекти. Очакванията са към края на 2009 година планираните собствени приходи да не бъдат изпълнени. В тази връзка бе и приета антикризисната програма на общината.

На заседанието вчера Общинският съвет прие и нова програма за намаляване на замърсяванията в атмосферня въздух. Приети бяха промени в наредбата за реда и условията за установяване на жилищни нужди, за настаняване под наем и разпорлеждане с жилища от общинския жилищен фонд. Решено бе договорите с неизрядните наематели вече да се прекратяват след неплащане на наемната цена или консумативите за жилището повече от три месеца. При определяне на правоимащите, вече ще се имат предвид тези, чиито доходи на член от семейството не са повече от 240 лева. Занапред общински жилища ще се освобождават и когато наемателите са извън страната и не са подали заверено заявления и в жилището живеят лица, които не са включени в списъка за настаняване. Кметът Д. Николова посочи, че след съвместните кампании на "Жилфонд-инвест", "ВиК" и "Е.ОН" за събиране на задълженията на наематели-длъжници, които са били над 8000, много общински жилища са били освободени. Тя увери, че включените в списъка за настаняване всяка година подават декларация, че доходите и имотното им състояние не противоречат на изискванията за настаняване в общинска квартира.

Актуализираните подробни устройствени планове на два района на Добрич бяха утвърдени вчера. Единият е жк "Север 1". С проекта се запазва преобладаващата за квартала форма на индивидуално жилищно застрояване при съхранение на годния сграден фонд. Новото жилищно застрояване по главните комуникационни оси е тип "средно", а за останалите имоти е малкоетажно. В жк "Север 2" отново се предлага средноетажно жилищно застрояване край пътните артерии и малкоетажно в индивидуалните имоти.  В североизточната част на комплекса е разположен парк за озеленяване и спорт "Север".

Три спортни обекта да бъдат предложени за отдаване на концесия, решиха още общинските съветници вчера. Това са спортен комплекс "Русалка", спортна зала "Работник" и Ученическа спортна школа. Максималният срок на концесия за зала "Русалка", която включва и закрития плувен басейн, е 30 години като концесионерът вложи не по-малко от 2 260 000 лв. инвестиции, от които 260 000 лева през десетата година, през която да изгради и открит плувен басейн. Максималният срок на концесия на зала "Работник" и за УСШ е 20 години. ОбС прекрати откритата процедура за концесия на младежка танцова площадка в градския парк. Бе решено да се открие нова процзедура при условията на предишната. От вчера чилащите "Пробуда" в кв. "Рилци" вече носи името на именития добруджанец, писателя и почетен гражданин на Добрич Ивайло Петров. ОУ "Ст. Караджа" бе определено за преимуществен ползвател на училищния автобус, получен от МОН.

Очаква се още трима души от листата на ГЕРБ да влязат в Общинския съвет на Добрич, ако се приеме от ИК на ПП ГЕРБ предложението  Областната управа да се оглави от Желязко Желязков, д-р Катя Ганова и Тодор Георгиев. Според листата на ГЕРБ това са Теодора Савова, Петър Жеков и Атанас Недялков.

 

НДТ

 


Сходни връзки

ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ | 25 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-29 @ 08:34 EEST
Йордан Йорданов не е от Атака, а от ВМРО. Редно е журналистите на града ни да познават обществените фигури по-добре, след като ще ни запознават с тях и дейността им!
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Admin да 2009-07-29 @ 08:57 EEST
Журналистите от НДТ много добре знаят, че Йордан Йорданов е лидер на ВМРО, но още по-добре знаят, че той е от групата на Атака и затова влиза като общински съветник на мястото на станалия вече депутат лидер на Атака в Добрич Валентин Николов.
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-29 @ 15:53 EEST

Д-р Дженко Русев беше съден. Това няма ли значение.

ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-29 @ 17:29 EEST
За комплота "общинари" нищо няма значение. Те се интересуват само от това, кой-какво ще лапне от баницата. А какво ще кажете за Катя Ганова, която се гласи за областната управа! Каква дейност може да върши там, освен да се развява поличката от кабинет в кабинет.
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-29 @ 22:39 EEST

докторите в болницата!

ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-29 @ 23:54 EEST
и за това да  развяват поличка трябват хора.....:)))избрахте си ченгета сега ще гледате как ви управляват ченгета и ДС-та:)
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 00:00 EEST
А      БОКЛУКА  мл матеевИЗИДА        къде  го  Забрявате     !!!!!!!!!!!!!
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 00:05 EEST
как каде на хотела , на мястото на залата която "удобно " се само срути , че да може да построи човека.....и тоя зор ще мине ......ся като си разпродадът парцелите в града:)после ще ги гледаме как един по един стават строителни предприемачи ...
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 00:08 EEST
"""Тя увери, че включените в списъка за настаняване всяка година подават декларация, че доходите и имотното им състояние не противоречат на изискванията за настаняване в общинска квартира"""

interesno bi bilo da se proverqt tiq hora deto sa v obstinski jilista po kolko imota imat oste na decata si..........
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 00:09 EEST
Вярно  тоя  ГЕЙмл матеев  сега  изка  да  вземе  и  УСШ,дано  някой  да му  сложи  БОМБА  и да го убие  или осакати,за  дето  ни  е  крал така  нагло
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 00:11 EEST
Този  долно пробен БОКЛУК мл матеевИЗИДА  срути  залата  на  ЩАНГИСТИТЕ  ,че  даже  се  е  хвалел   господ  да  го  убие  дано
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 00:32 EEST

Много интересно кой е боклука щом и Цончев не те пуска в залата защото ще го окрадеш.

Май много започна да залиташ а забрави къде продаде открадните щанги.

Сам крадеш и лаеш.

ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 00:43 EEST
Той е виновен и защо изгрява слънцето - интересно ти какъв си.
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 00:44 EEST

Кой  е тоя  ЦОНЧЕВ  данеби  да  е  някое  протеже  на  ИЗИДА,

Светни  ме  малко  в ситуацията,защото  аз  не  тренирам  КОЛОЕЗДЕНЕ

ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 00:47 EEST
Не  , той  е  виновен  защо  по  този  начин  залязва ...  СЛЪНЦЕТО ....
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 01:05 EEST

Същият този човек като Т. Кирчев.

Не знаете ли че са колеги в щангите.

Колоезденето зали няма, този спорт е на шосе.

И много интересно разполагат с баня, съблекалня, работилница и треньорска стая, и още нещоте са в отлично състояние благодарение на това че се поддържат от Матеев без да е негов ангажимент и от Димо Димитров, и от Гошо Друмев и от Гальо и от Борислав Асенов и от кой с каквото може и иска - никой не е длъжен

И още нещо Матеев дори дори не е член на този клуб.

И още нещо това е единствения клуб по колоездене за разлика от щангите - три - защо ли?

ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-30 @ 21:32 EEST
МИЛИ ЧИТАТЕЛИ! КАКВО ОЧАКВАТЕ? АЗ ЛИЧНО НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ. НАЛИ ПРЕДИ ПОЧТИ ДВЕ ГОДИНИ ГИ ИЗБРАХТЕ БЕЗ ДА ГЛЕДАТЕ КОЙ СТОИ В ЛИСТАТА НА ГЕРБ И НЕ ДОУМЯВАХТЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ОБЩИНСКИТЕ ИМОТИ В ГРАДА САМО СЛЕД ГОДИНА. ТЕЗИ ХОРА КАТО ДОКТОРА ДЖЕНКО РУСЕВ, МАТЕЕВ, РОДАТА МАРТИНОВИ, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ГИ, АРТИСТИ И МОШЕНИЦИ. ТЕ БЯХА НА СНИМКИТЕ И ТЯХ СИ ИЗБРАХТЕ. ДО НЯКЪДЕ ВИ ОПРАВДАВАМ, ЧЕ ВСИЧКИТЕ ТЕ БЯХА СКРИТИ ЗАД ГЪРБА И ЛИКА НА БОЙКО БОРИСОВ, С ТЯХ БЕШЕ И КМЕТИЦАТА НИ. ТОГАВА ТРЯБВАШЕ ДА СЛУШАТЕ, ГЛЕДАТЕ И МИСЛИТЕ ЗА ХОРАТА В ГРАДА. ЗА ДЕЦАТА СИ. СЕГА Е КЪСНО ВСИЧКИ ЩЕ ТРЯБВА ДА "ДУХАМЕ СУПАТА" И ГЛЕДАМЕ ПОРЕДНАТА СХЕМА НА УСУКВАНЕ НА ИМОТИ В ГРАДА. ЖЕЛАЯ ВИ, УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ ДА ДОЖИВЕЕТЕ ДО КРАЯ НА МАНДАТА ,ЗА ДА СЕ НАГЛЕДАТЕ ХУУУУУБАВО!
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-31 @ 13:18 EEST
Какво да кажат собствениците на отнети имоти преди повече от 25г. и все още чакат да бъдет обезщетени с апартаменти в бл."Добруджа" сега преименуван на бл. "Добрич".Ако трябваше кметицата лично да чака такова жилище  до сега да беше построила 10 блока, а не да дава пари за мижави спортни площадки или каквого и да е било с популистични цели. На последната общинска сесия,  пак номера - намаляване на парите уж за строителство и увеличаване на средствата за проектиране. Проекти за вх. "Д" и "Е" имаше готови ;Хората избираха по тях своето обезщетение. Ако кметицата ги няма - ще и ги предоставим. Но нали някой трябва да лапне сега 130000 лв. Николова, време е да те забравим като кмет и да те помним като  партийна пеперуда. Лрокуратурата е редно да се самосезиреа по този въпрос, а многоуважаваните журналисти от НДТ да разчепкат този наболял за много граждани на Добрич въпрос.
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-31 @ 13:19 EEST
много хубаво го каза по горе
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-31 @ 17:16 EEST
 Като сме ТИКВИ -все " МЕНТЪРЖИИ" ще ни управляват!
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-07-31 @ 19:11 EEST
За сметка на това ще украсяваме града с руски самолети.
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-08-02 @ 19:22 EEST
Не е важно какви са самолетите, а кой е пилотът :):):) всички ще бръмчим, за да е по достоверно.............
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-08-03 @ 15:06 EEST

Давай Мандев , в Общината има пари.

щом 130 000 лева не ги бъркат за глупости , представи си каква лапачка има има само.

ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-08-03 @ 19:23 EEST
Хайде Николова, постройте най-после  прословутите последни два входа на блок "Добруджа" или както го прекръстихте на "Добрич", че хората вече открито говорят с омраза за теб и общината (неизползвам "Вие" защото не заслужаваш уважение). Стига сте харчили народни пари за глупости. Със съветски ламарини ще украсява града кметицата- ПОЗОР! ПОЗОР!
ШОУТО СЕСИЯ: АКТЬОР ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ В ДОБРИЧКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Автор: Anonymous да 2009-08-03 @ 23:10 EEST
Позор  не  Позор  ТОВА  Е.....

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди