изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:13 EEST
ТОШКО ТОДОРОВ ЗАМ.-ДИРЕКТОР НА НАП    
НовиниТошко Тодоров, който въведе в политиката термина “въвод” по време на дебат с бившия вече премиер Сергей Станишев, ще бъде заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП). Това стана ясно след среща на министър-председателя Бойко Борисов с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов.

Днес на Бойко Борисов е представен доклад за резултатите, постигнати от агенцията от 2006 г. до 2009 г., както и приоритетите на НАП през тази и следващата година в условията на световна финансова и икономическа криза. Докладвано е за добра събираемост на данъците, включително и на ДДС, която е една от най-високите в Европа. Същата оценка дават и анализите на Световната банка и Международния валутен фонд. Борисов е изразил подкрепа за екипа на Красимир Стефанов и е посочил, че разчита на експертите в ръководеното от него ведомство.

Тодоров е икономически експерт от екипа на ГЕРБ и до пролетта работеше на граждански договор като консултант към Държавна агенция “Национална сигурност”. Именно тази му позиция в спецагенцията доведе до скандал по време на предизборната кампания. Самият Тодоров обаче се саморазкри пред “Всеки ден” като консултант на ДАНС и помоли случаят да не бъде коментиран. В последствие с него се зае парламентарната Комисия за борба с корупцията, където бе получен и доклад от настоящата шефка на НАП – Добрич Петя Банкова. Тодоров преди да стане консултант в ДАНС е работил именно за приходната агенция в Добрич.

По неофициална информация докладът е твърде обемист, съдържа схеми, факти и имена на хора, уличени в източване на ДДС, между които е и името на Тошко Тодоров. Съставянето му е отнело няколко месеца. Към него са приложени и над 300 страници с документи. Същият доклад е бил изпратен още в средата на март освен до Народното събрание и до Върховна касационна прокуратура, ДАНС и НАП. До момента обаче няма резултат от извършена проверка, или официално оповестен такъв.

За Тодоров се знае, че е предложен като икономически съветник от председателя на ГЕРБ и настоящ вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Тодоров стана известен в публичното пространство още през лятото на 2005 година. Тогава през юни бе стреляно четири пъти по къщата му. Тодоров е бил шеф на Териториалната данъчна дирекция в Добрич и зам.-директор на Регионалната дирекция на НАП във Варна до 2008 г.

При стрелбата през 2005 година, нямаше пострадали, а според МВР вероятно е била за сплашване, тъй като е стреляно със стоп-патрони. Стреляно е и по прозорците на всекидневната, както и на друга стая, където са били Тодоров и съпругата му. Месец по-рано Тодоров се бе оплакал в полицията, че неизвестни на три пъти са разрязвали гумите на личния му автомобил.

“Премиерът има правото да раздава индулгенции и го упражнява”, коментира новото назначение бившият депутат от Коалиция за България и член на Комисията за борба с корупцията в предишния парламент Иван Славов пред “Всеки ден”. Той уточни, че не си спомня дали комисията се е занимавала с Тодоров, но пък е сигурен, че е имало преписка за герберовия експерт. “Бих казал само жалко. Жалко за съчетаването на факти от биографията с настоящето и бъдещето на България. Не съм изненадан обаче”, допълни Славов.

Неговият колега от комисията и съпартиец – Димитър Гъндев, каза пред “Всеки ден”, че назначения, подобни на това на Тодоров – на хора, чиито имена фигурирали в сигнали до антикорупционната комисия, срещал и сред министерските постове. “Мисля, че г-н Борисов е добре информиран какъв човек е (Тодоров – б.а.). В тази комисия сме работили, не за да коментираме какъв е един или друг от политическа гледна точка, а от гледна точка на действията, които е имал”, каза още Гъндев.

“Най-малкото, когато за един човек е имало такива сигнали, някак си да се сложи на публично място и то сред първите, не звучи добре. Но това е въпрос на кадрова политика на съответната политическа партия и на съответния лидер”, смята социалистът. Той се надява новият премиер, след като е поел толкова много ангажименти и се натоварил с толкова много очаквания, да прегледа хората около себе си. “Няколко такива назначения, за които аз знам, са факт. Но не ги знам само аз, знаят ги и много други хора и това вече буди коментари в обществото. И ми е много интересно, когато тези хора казват – “Другите крадат и са лоши”, явно са забравили какво са правили много скоро те”, коментира Гъндев, но отказа да назове конкретни имена.

vsekiden.com

 

 


Сходни връзки

ТОШКО ТОДОРОВ ЗАМ.-ДИРЕКТОР НА НАП | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ТОШКО ТОДОРОВ ЗАМ.-ДИРЕКТОР НА НАП
Автор: Anonymous да 2009-08-04 @ 17:35 EEST
male male:))))sq sa i*a maikata:)))biznesa na nqkoi hora ste byde zatrit!:)
ТОШКО ТОДОРОВ ЗАМ.-ДИРЕКТОР НА НАП
Автор: Anonymous да 2009-08-05 @ 08:28 EEST
Бат Бойко, Бат Цецо  прегледайте доклада за участието на Тодоров в корупционни схеми, използвайте и други източници на информоция за дейноста му като служител на НАП и физическо лице за да го разберете какъв човек е. Мога да ви кажа че той се отвори за работа  и апетитите му за началник започнаха през далечната 1995 година тогава беше едно дребно ревизорче в Данъчно подразделение Добрич, но му се беше паднало на това ревизорче да прави ревизия на фирмата на Роко Албанеца или на жена му- голям късмет. Точно тогава Тошко - ревизорчето си купи първата кола, а бат Роко му обеща да го направи началник на Данъчното в град Добрич. За човек който за да бъде началник някакъв си сменя принадлежноста към БСП,СДС, ГЕРБ няма да бъде последната му партия. Да не говорим за приятелския и роднинския кръг около него. Господа офицери не си вкарвайте автогол и накратко нов бардак със стари курви не се прави!!!  
ТОШКО ТОДОРОВ ЗАМ.-ДИРЕКТОР НА НАП
Автор: Anonymous да 2009-08-06 @ 08:28 EEST
Пък и веригите за ДДС измислени от този смешник мишок - всички актове написани от послушните тошкови ревизори от НАП Добрич ще паднат в съда защото има решение в Брюксел че не може едно лице да носи отговорност за действията на друго лице при търговията казано по най груб начин. Така че и тези му заслуги са фъс работа.
ТОШКО ТОДОРОВ ЗАМ.-ДИРЕКТОР НА НАП
Автор: Anonymous да 2009-08-06 @ 12:59 EEST
най корумпирания на борба срещу корупцията с Костов двамата ще оправят Бьлгария
ТОШКО ТОДОРОВ ЗАМ.-ДИРЕКТОР НА НАП
Автор: Anonymous да 2009-08-06 @ 20:02 EEST

ХЕЙ, ГЕРБ-АДЖИИ, И СИМПАТИЗАНТИ И АКТИВИСТИ! ЗАПОЧНАХТЕ ДА СЕ ЦАПАТЕ ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ СИ ПЕТЪК. ТОЙ, ЧЕ СИ ГОНИ САМО ИНТЕРЕСА И ВЛАСТТА СИ ГО ЗНАЕМ, НО ЗАЩО ПОДВЕДОХТЕ И БОЙКО БОРИСОВ. ВЯРНО Е, ЧЕ НЯМА КАДРИ, АМА И ЛОШИ СЪВЕТИ МУ ДАВАТЕ. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ ВЛАСТТА, А ТЯ ЩЕ Е ВАША САМО ТОГАВА, КОГАТО Я КОНСУМИРАТЕ ПРАВИЛНО. ЗА СЕГА САМО БЪРКАТЕ, А НАРОДА НЕ Е СЛЯП, НИТО НЯМ. УСПЕХ ЗА СЕГА, НО СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ ЩЕ Е ЗА ДЪЛГО!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди