изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:26 EEST
Голф революцията на Източна Европа    
НовиниБългария е сочена за пример, у нас спортът се радва на интерес и развитие

Считан за спорт на капиталистическия елит, голфът беше забранен в Източна Европа по време на комунизма. 20 години след падането на Берлинската стена обаче играта в региона процъфтява, разказва CNN в свой репортаж, посветен на развитието на голфа в България и региона.

С растящи разполагаеми доходи, увеличаващ се интерес към свободното време, все по-голям брой игрища, по-голямо отразяване в телевизиите и достъпност до еврофондове, бъдещето на индустрията в Източна Европа изглежда светло.

България се посочва като пример за една от страните, където спортът е в подем. Преди осем години тук нямаше голф игрища, но за да отговори на растящото вътрешно търсене и за да привлече туристи към региона, в страната може би предстои бум на развитието на голф проекти.

Според Кънчо Стойчев, вицепрезидент на Българската голф асоциация, въпреки че в страната има само 200 регистрирани играчи, ще има рязко увеличение на интереса към спорта.

„Това е абсурдно ниска цифра, но вярвам, че ще има промяна, защото имаме шест добри голф игрища“, казва Стойчев пред CNN.

„Вече виждаме силно нарастване на интереса. Имаме някои предимства в България. Имаме отлична брегова линия, малка страна сме, но много разнообразна, така че географски и природно е идеална за голф“.

Потенциалът на Източна Европа вече е признат от голф легендата Гари Плеър, чиято компания за проектиране на голф игрища работи по няколко проекта в региона.

След като съвсем скоро откри игрище в Полша, компанията на Плеър прави още две игрища в България – BlackSeaRama, което е вече отворено, и Thracian Cliffs, което се планира да бъде завършено през юли 2010 г.

„Иска ти се да донесеш голфа на нови места като Полша, като България, където хората дори не са помисляли, че могат да играят голф, където хората асоциират голфа само с богаташи“, обяснява Плейър. „Тук може да се играе покрай морето, а 10 минути нагоре в планината има свързващо игрище - това ще бъде удоволствие за хората, които обичат голф“.

Още през 2006 г. при посещение у нас Плеър изрази мнение, че България има потенциал за изграждане и обслужване на 100 голф игрища в дългосрочен план, което може да я превърне в истинска голф дестинация.

Присъствието на име като Плеър в региона гарантира привличането на вниманието на влиятелни фигури в индустрията.

Райън Лаудер, маркетинг директор на компанията за голф екипировка и аксесоари TaylorMade казва: „Източна Европа напредва, макар и да няма толкова много голфъри или голф игрища като в Западна. Бъдещето е голяма възможност за нас“.


dnes.bg

 


Сходни връзки

Голф революцията на Източна Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди