изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 23:07 EEST
Григор Димитров измъчи 98-ия в света в Сеговия    
СпортНай-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна в 1/4-финалната фаза на турнира на твърда настилка от сериите "Чалънджър" в Сеговия, Испания с награден фонд 106 500 евро.

Първата ни ракета отстъпи с 4:6, 6:2, 5:7 в истинска битка срещу представителя на домакините Марсел Гранойерс.

Мачът бе много оспорван от самото начало, като двамата тенисисти печелеха без особени трудности сервис геймовете си. Въпреки че водеше с 40:15 в петия гейм и при собствено подаване, 18-годишният хасковлия се пропука. Той допусна пробив, който се оказа решаващ за изхода на сета. Българинът обаче демонстрира чудесна игра от основната линия и на няколко пъти се прояви със страхотни ретури. След 31 минути игра и грешка от бекхенд на Григор 98-ият в света испанецът поведе в сетовете.

Във втората част Григор диктуваше темпото на игра и се стараеше максимално да затруднява съперника си. Той бе изправен пред опасността да допусне пробив в третия гейм, но се измъкна. След това самият той можеше да вземе подаването на опонента си, но Гранойерс се спаси със силен сервис. Двамата тенисисти демонстрираха чудесна игра на мрежата при няколко разигравания в петия гейм на сета, а след това дойде и първият пробив в сметката на българина за 4:2. В следващия гейм юношеският шампион от "Уимбълдън" и US Open през 2008 година изостана с 0:40, но запази самообладание и се измъкна от трудната ситуация. Пропуснатият шанс разконцентрира 23-годишния Гранойерс и той загуби подаването си в осмия гейм на частта (2:6).

Голямата интрига и нервите логично останаха за третия сет. Испанецът реализира пробив за 2:1, а Григор видимо бе разочарован и това доведе до счупването на ракетата му. В петия гейм напрежението на българина отново се прояви и той си позволи кратък спор със съдията. Все пак връщането на пробива стана факт в шетия гейм (3:3) и така интригата в мача бе върната. В голяма драма и решаващ момент в мача се превърна 11-ият гейм на сета, в който българският квалификант успя да спаси пет точки за пробив, но силите му не стигнаха при шестата възможност пред испанеца. Пробивът за 6:5 и последвалият добър сервис гейм на Гранойерс сложиха край на мача след малко повече от 2 часа игра.   

sportal.bg

 


Сходни връзки

Григор Димитров измъчи 98-ия в света в Сеговия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.07 секунди