изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:26 EEST
"А" група стартира със страхотно завръщане на Берое    
СпортОтборът на Берое започна с победа сезон 2009/2010, след като в много оспорван двубой победи Локомотив (София) с 2:1.

За домакините се разписаха Георги Андонов в 26-ата минута и Слави Жеков в 82-ата, а за гостите новото попълнение Дерек Асамоа в 76-ата минута. Мачът беше равностоен, като и двата отбора имаха много положения за гол, но фрапатни пропуски направиха Балдовалиев и Пасков. Борбеността на домакините обаче си каза думата в последните минути, когато вместо гостите от София да осъществят пълен обрат, те получиха второ попадение в своята врата.

Срещата започна много добре за играчите на Локомотив, които имаха възможност за откриване на резултата още в 1-ата минута. Зоран Балдовалиев беше изведен зад защитата на домакините, но бързо бе застигнат от бранителите на Берое. В следващите две минути новият вратар на старозагорци Боян Пейков трябваше да отразява опасни изстрели на Светослав Дяков и Мартин Камбуров.

Впоследствие домакините успяха да се съвземат от първоначалния шок и на свой ред започнаха да създават опасности пред вратата на "железничарите". Първо Писаров стреля отдалеч, но Галев виртуозно спаси. Малко по-късно и Дончо Атанасов опита късмета си, но стражът на столичани пак беше на мястото си.

В 18-ата минута Виктор Шпишич от гостите направи много добър рейд през защитата на Берое, но изстрелът му бе анемичен и не затрудни Пейков.

Така се стигна до 26-ата минута, когато капитанът Видолов изведе Писаров по крилото. Бързоногият футболист напредна и върна топката към малкото наказателно поле, където непокритият Георги Андонов без проблем отбеляза първото попадение в "А" група за сезон 2009/10.

До края на полувремето гостите от София наложиха натиск, но разчитаха предимно на балонни центрирания и разбърквания. Домакините пък имаха претенции за дузпа за нарушение на Бандаловски срещу Дончо Атанасов, но реферът Стефан Спасов прецени, че нарушение няма.

Второто полувреме започна по абсолютно същия начин. Гостите се пренесоха изцяло в полето на Берое, но успяха да стигнат само до няколко корнера. При последния от тях Пасков стреля много опасно, но топката мина встрани от вратата.

Последваха няколко опасни контри на домакините, при които Дончо Атанасов проби отляво, но центриранията му не бяха засечени от нападатели на домакините.

В 68-ата минута защитникът на Берое Александър Александров изби с глава пред голлинията удар на Иван Пасков. Шест минути по-късно обаче защитата на домакините остана безпомощна, когато Камбуров изведе Дерек Асамоа отдясно и бившият състезател на Ница с премерен удар изравни резултата.

Вместо обаче да се върнат назад, за да запазят поне равенството, домакините се хвърлиха смело напред и подкрепяни от екзалтираната си публика успяха да стигнат до победен гол. Това стана в 82-ата минута, когато капитанът на Берое Слави Жеков изпълни пряк свободен удар, топката рикошира в стената и се върна в Жеков, който с много точен удар от над 20 метра оформи крайното 2:1. 


sportal.bg

 


Сходни връзки

"А" група стартира със страхотно завръщане на Берое | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди