изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:42 EEST
НКЖИ ВЪЗСТАНОВИ ДВИЖЕНИЕТО НА ВЛАКОВЕ СЛЕД НАВОДНЕНИЯТА    
НовиниОт пресслужбата на национална компания „Железопътна инфраструктура” съобщиха, че са укрепили железния път и е възстановено движението на влакове в района на Добрич след поройния дъжд в края на миналата седмица. На 7 август около 19.30 ч. машинистът на влак, пътуващ от Букурещ за Варна, забелязва, че на км 70+900 има наноси по железния път, които са предизвикали леко залюляване на локомотива. При пристигане в гара Добрич-север, той уведомил влаковия диспечер, който подал сигнала на дежурния координатор в Горна Оряховица. Така е било съобщено за ситуацията и на директора на жп секция Варна.


Своевременно на мястото е изпратен екип на НКЖИ от жп участък Добрич. Експертната група установява, че заради дъжда има пропадане на железния път, като пороят е отнесъл около 10 м от насипа на линията - баластовата призма. Железният път – релси и траверси, буквално остава да виси във въздуха, което е било предпоставка за евентуални инциденти. Затова е било преустановено и движението в участъка на влакове на 7 август в 20.25 ч. Веднага група, водена от ръководителя на жп участък Добрич – Росен Атанасов и работниците Жоро Русев, Стоян Господинов и Даниел Димитров, започва работа по укрепване на железния път и само за 80 минути осигурява безопасното движение на влакове с допустима скорост 5 км в час. Работната група на компанията продължава аварийно-възстановителните работи и укрепването на железния път и на 8 август. Спешно са осигурени 20 кубика баласт, транспортирани до мястото със специализиран вагон и моторизиран влекач. Отстранени са положените предишния ден укрепления и е възстановена отнесената от пороя баластова призма.  В резултат на дейността на аварийния екип, НКЖИ възстановява движението на влакове, а скоростта на преминаване в засегнатия участък е завишена на 50 км в час.
През двата критични дни ръководството на НКЖИ е било в непрекъснат контакт с местните власти на Добрич и другите институции, заети със справянето с последиците от стихията, допълват от компанията.


 


Сходни връзки

НКЖИ ВЪЗСТАНОВИ ДВИЖЕНИЕТО НА ВЛАКОВЕ СЛЕД НАВОДНЕНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди