изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:38 EEST
ВЪРБАНОВ ВНЕСЕ ИСКАНЕТО СИ ЗА ОТКАЗ ОТ ИМУНИТЕТ    
ПолитикаСиният депутат иска бързо приключване на съдебния процес срещу него

Депутатът от "Синята коалиция" Венцислав Върбанов сваля за втори път имунитета си, за да не възпрепятства хода на възбуденото наказателно производство срещу него. Искането ми за отказ от парламентарна "закрила" е внесено в деловодството на Народното събрание на 7 август, съобщи самият той. "В съответствие с разпоредбите на Конституцията на Република България и Правилника за организация и дейността на Народното събрание декларира писменото си съгласие за възбуждане на наказателно преследване и възстановяване движението на процеса, воден срещу мен", гласи обръщението на Върбанов до председателя на НС Цецка Цачева. Съображенията ми за продължаване на вече започналото, преди да бъда избран за народен представител, наказателно производство, е обстоятелството, че не желая наказателната неприкосновеност по време на мандата ми да възпрепятства съдебната власт да изпълни функциите си, посочва още депутатът, който бе водач на листа и мажоритарен кандидат на Синята коалиция за Добричка област.
Като декларира, че поставя обществените пред личните си интереси и разкриването на обективната истина, народният представител уведомява НС и неговия председател, че няма да се ползва от правно привилегированото положение и лично поставя въпроса за вземане на решение за снемане на депутатския му имунитет.
Надявам се Народното събрание да гласува личното ми решение още в първия работен ден, за да изчистя името си в един процес, който продължава вече осма година, подчерта Върбанов. За втори път свалям сам депутатския си имунитет, за да не преча на обективната работа на съд и прокуратура, добави той.
 


Сходни връзки

ВЪРБАНОВ ВНЕСЕ ИСКАНЕТО СИ ЗА ОТКАЗ ОТ ИМУНИТЕТ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВЪРБАНОВ ВНЕСЕ ИСКАНЕТО СИ ЗА ОТКАЗ ОТ ИМУНИТЕТ
Автор: Anonymous да 2009-08-11 @ 22:35 EEST

може ли такава наглос?Венци обличай раираните дрехи без да се обясняваш!

ВЪРБАНОВ ВНЕСЕ ИСКАНЕТО СИ ЗА ОТКАЗ ОТ ИМУНИТЕТ
Автор: Anonymous да 2009-08-11 @ 22:59 EEST
и катя димова и дьщеря и с Венци.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди