изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:31 EEST
ПЕТГОДИШНО ДЕТЕ ОТ ДОМ "НАДЕЖДА" ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ УДАВИ В КРАНЕВО    
Новини 5-годишният Мартин-Даниел, отглеждан в малък семеен дом "Надежда" във Велико Търново, се удави в Кранево, научи НДТ. От областната дирекция на МВР в Добрич съобщиха, че съобщение за удавеното момче постъпило в РПУ - Албена от дежурния лекар в болницата в Балчик в 15.40 часа в понеделник. Инцидентът станал на Централния плаж в Кранево. При първоначалния оглед улики за насилие не са констатирани. По случая се извършва проверка.

 

НДТ научи, че детето влязло в морето без придружител, до обяд вчера разследващи случая не бяха открили такъв. Преди да бъде открито, то било търсено. След изваждането му от водата първоначално помощ му била оказана от медицински екип на плажа. Когато пристигнала линейка на ЦСМП в Балчик, било отведено до нея на ръце. Медицинският екип направил всичко възможно да спаси Мартин-Даниел, но безуспешно. Детето било с  пяна на устата, без пулс, изстинало. Направена му била аспирация, използван електрошок, адреналин, но това не дало резултат. Според осведомени, детето се било наобядвало малко преди да влезе в морето. Директорът на лагера, където то било настанено, казал децата да бъдат заведени на плаж около 16 часа, не се знае защо Мартин-Даниел се озовал в морските води по-рано.

Децата отишли на море в понеделник, трагичният инцидент е станал при първото им къпане, обясни директорът на Дирекция „Социални услуги" в община Велико Търново Росица Димитрова, цитирана от Дарик радио. Според разказите на възрастни, придружаващи децата, злополуката е станала на плитко, почти на брега. Вероятно при играта във водата Мартин е повърнал храна и се е задавил с нея.

От колеги от Велико Търново научихме, че децата били на море с група от SOS Детски селища в България, с тях не е имало придружител от център "Надежда". Мартин-Даниел имал навика да преяжда, ако е имало възрастен, който да познава навиците му, е можело да не се стигне до инцидента, коментират запознати.

Плажът, на който станал инцидентът, е охраняем. Негов концесионер е фирма "Титан".

Мартин-Даниел бил от многодетно семейство, имал и майка, и баща, научи НДТ. Имал пет братя и сестри.

Малък семеен дом "Надежда" във Велико Търнова е изграден по проект на SOS Детски селища-България, с партньорството на Община Велико Търново и с финансовата помощ на Европейския съюз и Република България. Той е за деца от 3 до 18 години, отваря врати през юни 2008 година. Капацитетът е 8 деца, в него се настаняват малчугани, изведени от семействата им като мярка на закрила. След приключване на проект, който е бил с продължителност 12 месеца, преминава на държавна издръжка като Център за настаняване от семеен тип. Годишната издръжка на всяко дете от центъра е в размер на 7801 лева. Мартин бил настанен в дома заедно с още две деца от неговото семейство, съобщи Дарик радио. НДТ

 


Сходни връзки

ПЕТГОДИШНО ДЕТЕ ОТ ДОМ "НАДЕЖДА" ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ УДАВИ В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди