изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:40 EEST
Орешарски: Добро или лошо наследство съм оставил? Това е литературен въпрос    
Новини

Премиерът Бойко Борисов поздрави бившия финансов министър Пламен Орешарски за смелостта и мъжеството да участва в днешния дебат за бюджетния дефицит. Вчера Борисов покани на среща Сергей Станишев и Орешарски, които заедно с новия финансов министър Симеон Дянков да изяснят въпроса за дупката в бюджета.


За пореден път новите управляващи заявиха, че в края на юли дефицитът е над 372 млн. лв. и прогнозираха дупката в бюджета да продължава да расте. Според Орешарски в края на юни е имало 177 млн. лв. излишък в хазната. Той обаче отказа да отговаря за бюджета в края на юли.

Бившият премиер на страната Сергей Станишев бе поканен на срещата за състоянието на бюджета, той не дойде. Затова премиерът Борисов се обърна към бившия финансов министър Пламен Орешарски с думите: „Поздрави на Станишев, надявах се да го видя тук”. Според Борисов финансовият министър не е отговорен за харчовете на правителството, защото изпълнява заповедите на премиера.

Пламен Орешарски заяви, че е оставил излишък от 177 млн. лв. в хазната през юни. Според него обаче често се правела грешка между данните за юни и за юли, когато се е появила дупката в бюджета. Орешарски заяви, че не обръща внимание на междинните данни. Така той отговори на коментарите, че дефицитът в хазната се е появил още в средата на миналия месец. Запитан дали е оставил добро или лошо наследство, Орешарски отговори: „Това е литературен въпрос”. По думите му с малки намаления в харчовете бюджетът може да излезе на нула в края на годината.

Наследникът му на поста Симеон Дянков обаче прогнозира, че бюджетният дефицит ще продължава да расте. В края на юли той е над 372 млн. лв. на годишна база и над 550 млн. лв. на месечна основа. http://dariknews.bg
 


Сходни връзки

Орешарски: Добро или лошо наследство съм оставил? Това е литературен въпрос | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди