изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:59 EEST
Най-старият ученик в света почина    
Любопитно Най-старият ученик в света е мъртъв, предаде АФП. 90-годишният кениец Кимани Нганга Маруге е починал от рак, съобщават от старческия дом, в който той последно живя.

Кениецът стана световно известен, след като едва на 84-годишна възраст тръгна на училище в западно кенийския град Елдоре. Това се случи на 12 януари през 2004 година. По този начин той се превърна в най-стария първокласник в света и влезе в "Книгата на рекордите на Гинес". "Той беше болен от рак на стомаха и неотдавна състоянието му се влоши", обясни Донатила Екюи от дома за възрастни хора Чешир.

http://afryka.org/images/cache/6181fdbdd90c966ac818dd608def2792.jpgМаруге трябваше да прекъсне училище преди малко повече от година, след като заедно със стотици хиляди кенийци бе засегнат от насилието и безредиците, възникнали в страната след спорни президентски избори.

Въпреки всичко обаче Маруге сам пожелал и след това да седи на ученическия чин, за да може един ден да изпълни мечтата си и да стане ветеринар. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Най-старият ученик в света почина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди