изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:34 EEST
Евреин от Ерусалим е избран в ръководството на Фатах    
По света
В официалния списък на победители в изборите за ръководство на движението Фатах на палестинския президент Махмуд Абас фигурира 67-годишният Ури Давис, роден в Ерусалим евреин, предаде ДПА, цитирана от БТА.


Ури Давис е първият евреин, който става член на движението, основано през 1958 година със задачата да освободи палестинците от израелската окупация. През 80-те години той се отказва от израелското си гражданство в знак на протест срещу продължаващата окупация на Западния бряг и ивицата Газа и по-късно получава палестинско гражданство.
Той е единственият неарабин, кандидатирал се за място в Революционния съвет на Фатах. След като името му бе прочетено от списъка с избраните, делегатите на конгреса на Фатах във Витлеем дълго го аплодираха, посочва ДПА. Давис определя себе си за антиционист и казва, че е влязъл в палестинското движение Фатах, тъй като го смята за социалистическо.
Автор на книгите "Израел: държава на апартейд" и "Израел: възможности за борба отвътре", той предпочита да се идентифицира като палестински евреин. Давис преподава в палестинския университет Ал Кудс. Движението Фатах свика за първи път от 20 години конгрес на 4 август във Витлеем. След седмица разисквания 2000- те делегати гласуваха за избор на 18 членове на Централния комитет и 80 - на Революционния съвет, припомня ДПА. dir.bg
 


Сходни връзки

Евреин от Ерусалим е избран в ръководството на Фатах | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди