изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:39 EEST
АЛЕКСАНДЪР САЧКО ЩЕ БЪДЕ №1 В СХЕМАТА НА “ИЗИДА КЪП”    
Спорт 29-годишният германец Александър Сачко, който от тази седмица е 352-ри  в световната ранглиста по тенис, ще бъде поставен под №1 в  предстоящия международен турнир за мъже “Изида къп”.

Надпреварата ще бъде с награден фонд 10 000 долара и ще се проведе от 31 август до 6 септември на кортовете в градския парк “Св. Георги” в Добрич.  

В началото на годината немецът бе в ТОП 300 и стигна до № 259 през февруари. Той постигна победа в първия кръг на квалификациите на Австралиън оупън, преди да отпадне от  сънародника си Матиас Бачингер. През последните 5 години е неизменно сред първите петстотин на планетата, а за последните 4 - в ТОП 400.

Алекс, както е познат в тенис средите, започва да играе тенис на 5 години и е професионалист от 22-годишна възраст. Тренирал е в школата на Ник Болетиери. Има екип от шестима души, който да се грижи за неговата форма. Негов треньор е Маркус Ракл.

В кариерата си е достигнал до заключителната фаза на множество турнири. Спечелил е близо 100 000 долара.    

Второто издание на турнира в Добрич се очертава да бъде по-силно -  предвид факта, че миналото лято с най-добър ранкинг от участниците бе Ивайло Трайков. Тогава той влезе в турнира под №498 в света,  сега заема 463-о място.

Още четирима тенисисти от ТОП 500 ще стъпят на кортовете на ТК “Изида” в края на месеца. Това са италианците Матео Маррай (396) и Клаудио Грасси (413), чехът Адам Ваймелка (478) и сърбинът Давид Савич (451). 

Основната схема на турнира в Добрич ще бъде от 32 тенисисти, а през ситото на квалификациите ще преминат 48. Домакините ще имат право на две “уайлд кард” за основната схема. Те ще бъдат дадени на Владислав Матеев и Димитър Петров. 

Другият българин, който директно ще влезе в основната схема, е 580-ият в света Тихомир Грозданов.

Заявки за участие са направили и миналогодишните финалисти. Победителят Александър Цветков от Сърбия, който ще тръгне от квалификациите, и румънецът Богдан-Виктор Леонте. 

Очаква се на кортовете в Добрич тенис на високо ниво да покажат състезатели от над 20 държави - Германия, Италия, Чехия, Сърбия, България, Румъния, Испания, Ирландия, Канада, Украйна, Унгария, Австралия, Русия, Полша, Беларус, Молдова, Франция, САЩ, Португалия, Великобритания, Белгия, Чили и др.

Припомняме Ви, че сърбинът Александър Цветков спечели първото издание на “Изида къп”, след невероятна драма. В спора за трофея той надделя над Богдан-Виктор Леонте от Румъния с 2:1 сета - 6:4, 6:7, 7:6. В надпреварата при сингълите най-добре класиралият се българин бе Васил Младенов, който на полуфиналите отстъпи на шампиона. НДТ

 

 


Сходни връзки

АЛЕКСАНДЪР САЧКО ЩЕ БЪДЕ №1 В СХЕМАТА НА “ИЗИДА КЪП” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди