изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:24 EEST
НАПЪЛНО ОПРАВДАХА БИЗНЕСМЕН ПО ДЕЛО ЗА ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ    
Ред и сигурност 42-годишният Милен Великов бе оправдан и на втора инстанция.

Варненският апелативен съд потвърди решението на окръжните магистрати в Добрич, с което бизнесменът е признат за невиновен по повдигнатото му обвинение, че е избегнал плащането на данъчни задължения в големи размери – 10 657,90 лв., като не е подал данъчна декларация за 2001 г. по чл. 41 от Закона за облагане на доходите на физически лица.

Според държавното обвинение, Милен Великов е осъществявал през 2001 г. търговска дейност от името на регистрираната на съпругата му фирма - Силвия Великова. Той е излязъл извън регистрирания в ТДД - Добрич основен предмет на дейност, който подлежи на облагане с патентен данък, но не декларирал получените доходи като физическо лице.

Добричкият окръжен съд установи, че подсъдимият е реализирал дейност и е издавал фактури на името на фирмата, но получените суми от тези сделки са отчитани от съпругата му. По тази причина подлежащите на облагане доходи не са в тежест на Милен Великов, а на фирмата и на нейния управляващ.

Варненският апелативен съд също прави извода, че обвиняемият не е реализирал доход в своя полза и за него не възниква задължение да декларира такова по смисъла на ЗОДФЛ. Въззивната съдебна инстанция приема, че той не е осъществил престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Протестът на Окръжна прокуратура - Добрич срещу акта на първоинстанционния съд не е подкрепен от Апелативна прокуратура -  Варна.

Решението на въззивния съд не е обжалвано или протестирано и влезе в сила. НДТ

 

 


Сходни връзки

НАПЪЛНО ОПРАВДАХА БИЗНЕСМЕН ПО ДЕЛО ЗА ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди