изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:49 EEST
СУПЕР ТУРНИР ЗА МОМЧИЛ НИКОЛОВ, НА КРАЧКА Е ОТ ГРОСМАЙСТОРСКОТО ЗВАНИЕ    
Спорт Международният майстор Момчил Николов покри бала за гросмайсторско звание на отминалия втори шахматен турнир от веригата "Балкан гранд при" в черногорския град Цетине.

Добричлията завърши с 6,5 точки от 9 възможни. Точно толкова му бяха необходими, за да покрие втория от общо трите норматива за получаване на най-високото звание в шахмата. Постигна 4 победи и 5 ремита. Завърши без нито една загуба и по този начин се превърна в приятната изненада на силния турнир. Той дори се размина с първото място в крайното подреждане, след като изпусна да натрие носа на титулувани играчи.  

В последните два кръга Николов постигна ремита с гросмайсторите Деян Божков (България) и Милан Драшко (Черна гора). С шансове да попаднат в тройката бяха общо десетима майстори на този спорт. В крайна сметка, победител стана сънародникът ни Деян Божков със 7 точки, следван от гм Никола Джукич, със същия точков актив. Добричлията завърши трети с 6,5 т. В първата седмица само Момчил не е с гросмайсторско звание, а  от 4-то до 13-о място състезателите са с по 6 точки.

В Цетине черно-белите фигури местиха общо 70 състезатели, 13 от тях бяха гросмайстори. На Николов сега му предстои участие в третия кръг от веригата "Балкан гранд при", който ще се проведе от 19 до 27 август в Румъния. Ако и тогава постигне добър точков актив, ще бъде третия гросмайстор в историята на шахмата в Добрич. НДТ

 

 


Сходни връзки

СУПЕР ТУРНИР ЗА МОМЧИЛ НИКОЛОВ, НА КРАЧКА Е ОТ ГРОСМАЙСТОРСКОТО ЗВАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди