изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:23 EEST
ЩЕ СТАНЕ ЛИ НЯКОГА И В ДОБРИЧ: Кушлев удари и сводник №1 в Габрово    
НовиниС имущество за 187 700 лв. ще се раздели известният габровски кримигерой Иван Миндов-Девятката, по-известен и като сутеньор №1 в града. Това реши вчера Габровският окръжен съд, след като уважи искане на комисията за отнемане на престъпно имане, пише "Труд".

Името на Миндов нашумя в първите години на демокрацията, когато от незабележим таксиметров шофьор габровецът се превърна във водач на местна бандитска групировка.

От 1981 до 2006 г. Девятката и роднините му са похарчили 11 609 минимални заплати, а са декларирали приходи от едва 2215 минимални възнаграждения, затова ще му отнемат двуетажно кафене, жилищен етаж и пристройка в Габрово. БЛИЦ

Кушлев удари и сводник №1 в Габрово

С имущество за 187 700 лв. ще се раздели известният габровски кримигерой Иван Миндов-Девятката, по-известен и като сутеньор №1 в града. Това реши вчера Габровският окръжен съд, след като уважи искане на комисията за отнемане на престъпно имане.

Името на Миндов нашумя в първите години на демокрацията, когато от незабележим таксиметров шофьор габровецът се превърна във водач на местна бандитска групировка.

Експертите на проф. Стоян Кушлев са проверили доходите на габровеца и семейството му от 1981 до 2006 г. Те са установили, че за този период Девятката и роднините му са похарчили 11 609 минимални заплати, а са декларирали приходи от едва 2215 минимални възнаграждения. Вчера съдиите решиха, че в полза на държавата ще се отнеме двуетажно кафене, жилищен етаж и пристройка в Габрово, заедно с направените подобрения в имота, с обща разгъната площ от 404 кв. м. Освен че трябва да се раздели с имуществото си, Девятката ще трябва да плати и разноските по делото за около 6 хил. лв.

През юли 1996 г. Девятката заедно с четирима негови авери бе арестуван за рекет. Бандата нахлу в студентско общежитие в Габрово, преби двама студенти и ги заплаши, че ако не им броят 2000 германски марки, ще се лее кръв. После прибрал телевизор, златни бижута и 100 марки. В началото на 1999 г. пък Миндов бе задържан за участие в бандата на Владо Шамара за рекет. Същата година Миндов бе арестуван при акция на антимафиотите в собственото си заведение “Клуб 9” по подозрение в съучастие в серия атентати. Разследващите обаче не успяха да съберат доказателства и по-късно Девятката бе пуснат на свобода.

Той обаче има зад гърба си излежана присъда за сводничество и склоняване към проституция на непълнолетни. Решението на съда за отнетото имущество на Девятката може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

ЩЕ СТАНЕ ЛИ НЯКОГА И В ДОБРИЧ: Кушлев удари и сводник №1 в Габрово | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди