изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:38 EEST
Български контингент поема зоната за отбрана на летище Кабул    
НовиниСофия. Правителството реши да бъде прекратено от 25 октомври т. г. участието на механизираната рота и охранителния взвод от Българската армия в Регионалното командване „Столица” и разреши изпращането от 1 октомври 2009 г. на рота за действие в Зоната за отбрана на летище Кабул в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан. Това съобщиха от правителствената информационна служба.


Промяната в параметрите на участие на българския контингент произтича от изменението на задачите на регионалното командване. Ротата ни ще има за цел осигуряване на охраната и отбраната на част от периметъра на международното летище, което е обект от стратегическа важност като основна входно-изходна точка в страната за силите на НАТО и мисиите на другите международни организации. Освен това при нужда контингентът ни ще подпомага охраната на посолството ни в Кабул.
Контингентът ни ще е в състав до 210 военнослужещи – национален елемент, щабна група за електронно разузнаване и анализ и рота за действие в зоната.
Продължаването на участието на Българската армия в осигуряване на сигурността в зоната на отговорност на Регионално командване „Столица” е реален принос към активните усилия на НАТО и международната общност за стабилизиране и възстановяване на Афганистан. Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Български контингент поема зоната за отбрана на летище Кабул | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди