изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:36 EEST
ДОБРИЧ СЪС СРЕБРО ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПО СУМО    
Спорт
С общо 13 медала завърши българското участие на Европейското първенство по сумо в Лозана, съобщават от родната федерация. Днес стана ясно, че страната ни спечели домакинството на следващия 16-ти шампионат. Догодина Варна ще приеме на 30 и 31 май най-добрите от континента.


Анна Методиева стана за първи път европейска шампионка при жените в категория 65кг., минавайки с победи през доста класни съпернички включително шампионката от Световните игри в Тайван и трикратна златна медалистка от Мундиали Алина Бойкова. На финала за златото талантливата ни сумистка би Светлана Трочук (Украйна).
Добричлията Стилян Георгиев стана европейски вицешампион при мъжете до 85кг., като на финала пропусна да надвие Оле Овербош (Холандия). Дебютантът Виктор Василев игра, но загуби схватката за бронза, същото направи и в кат. 115кг. Михаил Илиев.
Петър Стоянов си тръгна с два бронзови медала, но и изключително стойностна победа над трикратния световен и петкратен европейски първенец Алан Караев на open. Първо при над 115-килограмовите той надви грузинец за третото място, а при open направи това с украинец.
В отборните схватки мъжете България в състав двамата ни сумисти, които заминават за Япония в края на месеца Михаил Илиев, Иван Качаков и капитана Петър Стоянов изпуснаха медал. Първо биха Холандия категорично, но на ½-финал отстъпиха на Русия, като Алан Караев ще запомни този сблъсък заради разбитата му уста от Михаил Илиев. Националите ни нямаха шанс и доза късмет ги лиши от успех и медал срещу яките представители на Украйна.
Отборно при жените България игра за бронза срещу мощните унгарки и националките отстъпиха с малко. Цветана Божилова, Надя Жейнова и Марине Никогосян загубиха от Украйна, сбориха се мъжки и победиха Великобритания, в чийто редици са най-тежките участнички на Евро`09 в Лозана.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЪС СРЕБРО ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПО СУМО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди