изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:50 EEST
АЛБЕНА ПРАЗНУВА 40-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ    
НовиниВсе още няма да се затварят хотели в курорта

40 години от официалното откриване на курортния комплекс "Албена" от Тодор Живков се честват днес. По този повод колективът на перлата на българското Черноморие празнува в петък. За работещите в курортния комплекс бе организирано парти във вариете-театър "Албена". В него участваха Петя Буюклиева, Ивана и Георги Христов.
Юбилеят съвпада с годината на световна икономическа криза. О ръководството на курорта обаче обясняват, че засега няма да се затварят хотели. Всички хотели, които са отворени ще продължат да работят до края на месеца. Заетостта на легловата база е 14-15 хиляди нощувки на ден. Водещи при туристите тази година са българите. Те са около 5000 в момента и бележат ръст от 70 на сто спрямо август миналата година. Продължава спадът на западния пазар, който е 20-30 на сто, обясни за НДТ зам.-директорът Йовка Страшилова. И добави, че българските туристи много бързо са реагирали на гъвкавата ценова политика на ръководството на "Албена" и намалените цени с офертите "в последната минута". Легла в курорта се предлагат и по 15-20 лева, но по-ниски са нереални, тъй като ръководството на туристическото дружество държи на качеството на предлаганата услуга, коментира Й. Страшилова.
До голяма степен спадът на западните пазари тази година се компенсира от българските и румънски туристи, които в момента са най-много в Албена. Благодарение на сериозното присъствие на тези два пазара тази година спадът на нощувките в курорта ще е по-нисък от очаквания. До момента той е 12 процента, но се очаква да стигне до 15 процента, тъй като няма да може да се разчита толкова много на български и румънски туристи през септември. Известно компенсиране се очаква да има от конгресни мероприятия, които ще се проведат в курорта през есента. Сред тях са международният младежки фестивал "Надежди, таланти, майстори", рекламния фестивал на "Ара", тим билдинги, семинари, фестивалът "Златен помпон", Културни празници Албена. Предстои курортът да е домакин на спартакиади на енергетици, металици, "ВиК", както и на българо-румънски дерматологичен конгрес.
 


Сходни връзки

АЛБЕНА ПРАЗНУВА 40-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди