изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:46 EEST
НОВ ДОГОВОР ЗА БЛИЗО МИЛИОН ПОДПИСА "БЛЕК СИЙ ШЕЛС" ПО ОП "РИБАРСТВО"    
НовиниПо него ще се разшири мидената ферма край Каварна

Заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров подписа договор по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство" 2007-2013 г. в Министерството на земеделието и храните, съобщиха от пресцентъра му.
Проектът е на фирма "Бляк Сий Шелс" ООД, гр. Варна и по него се предвижда да бъде модернизирана и разширена ферма за морски аквакултури - черноморска миди. Той е по мярка 2.1 "Производствени инвестици в аквакултурата" от ос2 на Програмата и е на  обща инвестиционна стойност 983 779 лв. Размерът на одобрената субсидия е 590 267 лв.
Рибарството е част от Общата селскостопанска политика на ЕС и има своето приоритетно значение за ръководството на Министерство на земеделието и храните, заяви зам.-министър Димитров.
Бляк Сий Шелс ООД разполага с ноу-хау на технологията за производство на черноморска мида, създадена и експериментирана с помощта на научни организации и фирми. Изборът на оборудване подходящо за условията на Черно море е направен вследствие на предварително направените изследвания и проучвания на района. Използваното технологично оборудване се е наложилото се в световен мащаб, доказало продуктивността си, издръжливостта си, качеството си и е в пълен синхрон с европейските изисквания, стандарти и директиви за качество и чистота на произвежданата продукцията.
"Бляк Сий Шелс" ООД с помощта на световни водещи фирми в мидопроизводството и най-вече с голямото съдействие на ирландски мидопроизводители като Noel McGreal, Danny McNulty, Murlow Bay Mussels Ltd. с директор - Hugh Wilhare, разработиха подходяща инсталация, биотехника и пълна биотехнология за култивиране на черни миди (Mutilus Galloprovincialis Lam) в българското черноморско крайбрежие и по-специално за района пред гр. Каварна. Предварителните изпитания бяха проведени в района на гр. Каварна и в откритото море на Ирландия. Експерименталните дълги линии издържат на 9 бала вълнение и скорост на ветровете 130 км/ч, като при тези условия реколтата от миди се запазва. Това осигурява по-голяма сигурност за запазване на продукцията. Буйовете за тази експериментална линия са специално проектирани и разработени от JFC. javascript:popUp('jfc.html')Бизнес партньори на "Бляк Сий Шелс" ООД са Hugh Wilhare, Danny McNulty, Noel McGreal, които имат много богат и дългогодишен опит в култивирането на черни миди, реализиращи големи количества продукция на Европейските пазари и участват активно в управлението на "Бляк Сий Шелс" ООД.
 


Сходни връзки

НОВ ДОГОВОР ЗА БЛИЗО МИЛИОН ПОДПИСА "БЛЕК СИЙ ШЕЛС" ПО ОП "РИБАРСТВО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди