изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 03:37 EEST
СТАРИЦА БРОИ 2 000 ДОЛАРА НА ИЗМАМНИК    
Ред и сигурностПоредна жертва на телефонни измамници стана 81-годишна жена от Тервел, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.


По познатата вече схема на домашния телефон на възрастната жена около 14 часа на 22 август позвънил мъж, представил се за полицейски служител и обяснил, че синът й е блъснал дете. Според измамника, била необходима известна сума  пари за “кръвнина”, за да бъде освободен мъжът от ареста. Доверчивата жена споделила, че разполага в дома си с 2000 щатски долара. Представилият се като полицейски служител обяснил допълнително, че са необходими още 700 лева към тях и 300 лева отделно в джоба, като първите да са опаковани с тиксо или ластик. През цялото време на жената било внушавано да не прекъсва телефонната връзка, докато давала информация за адреса и съседите си. След предаване на парите тервелчанката разбрала, че е измамена и съобщила в полицията.
Служителите на ОД на МВР, за пореден път предупреждават, че такъв тип обаждания целят единствено измама. От дирекцията се обръщат към всички граждани в никакъв случай да не се доверяват на такива телефонни обаждания, а веднага да проверят казаното от измамника, като потърсят свои близки или съдействието на органите на МВР.
Желанието на измамниците, при предаването на парите, да се спазва дискретност или да не се прекъсва телефонната връзка е част от престъпната схема, обясняват полицаи. И допълват, че телефонните измамниците са изобретателни, с добри психологични умения. По време на телефонния разговор бързо се ориентират за възрастта на набелязаните жертви и се възползват от първоначалния шок от споделената им информация. НДТ
 


Сходни връзки

СТАРИЦА БРОИ 2 000 ДОЛАРА НА ИЗМАМНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди