изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:23 EEST
ДЗИ СЕ ВКЛЮЧВА В КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ПО ЗЪРНОТО    
НовиниМинистърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна с ръководството на Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево.

По време на срещата бяха обсъдени проблемите на института, сред които най-съществени са кадровия проблем и остарялата техника, съобщиха от пресцентъра на агроведомството.
Добруджанският институт произвежда около 2 500 тона базисни семена от различни земеделски култури и предоставя 17 сорта  на земеделските производители. Институтът стопанисва 29 хиляди дка земи, от които 19 хил. дка - държавна земя и  обработва около 10 хил. дка  под аренда. В него работят около 340 души.
Между 5 и 6 млн. лева е държавният бюджет за издръжка на института. Тези средства са крайно недостатъчни, е подчертал директорът на Добруджанския земеделски институт ст.нс.с. - I ст. Петър Петров и е посочил,  че останалите средства за поддръжка се осигуряват от самия институт. Той има сключени договори за сътрудничество с Украйна и Молдова, а предстои подписване и на споразумение с Франция.
"Това трябва да е модел за управление за всички земеделски институти в условията на световна финансова криза", подчерта министър д-р Мирослав Найденов. Той обяви, че ще изиска от ръководството на Селскостопанска академия да направи анализ на дейността на всички земеделски институти и да изведе приоритетите им. Целта е да бъдат оптимизирани дублиращите се дейности в земеделските институти.
На срещата е договорено представители на Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево да вземат участие в дейността на Консултативния съвет по зърно, информират още от пресслужбата на агроминистерството.
 


Сходни връзки

ДЗИ СЕ ВКЛЮЧВА В КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ПО ЗЪРНОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди