изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:28 EEST
ПОДПИСАХА ДОГОВОРИ ЗА КОНЦЕСИЯНА ДВА БАЛЧИШКИ ПЛАЖА    
НовиниМинистерството на регионалното развитие и благоустройството публикува на интернет адреса си сключените до момента 16 договора за отдаване под наем на обекти - изключителна държавна собственост, представляващи морски плажове.

 Те се намират на територията на областите Варна, Добрич и Бургас. Договорите са сключени на основание чл. 7, ал. 5 от Закона за устройството на черноморското крайбрежие и чл. 16, ал. 2 от Закона за държавната собственост, след провеждане на търгове с тайно наддаване за отдаване под наем.
Договорите могат да бъдат намерени на www.mrrb.government.bg, в раздел Концесии.
Към 27 август 2009 г. отдадените под наем плажове са 16. Сред тях два са на територията на Добричка област – Балчик–централен и плбажът пред ресторант “789”.
За плаж Балчик-централен е сключен договор с “Би Ей Тур” ООД-Добрич, управлявано от Йордан Димитров Андреев. Плажът е с площ от 15 507 кв. М. Договорът за концесия е със срок до 31 декември 2013 г. Годишната концесионна такса възлиза на 74 400 лева с ДДС. Ангажимент на концесионера е да осигурява свободен и безплатен достъп, свободно ползване на плажа, не по-малко от 50 на сто от активната плажна площ да е предназначена за свободно разполагане на плажни принадлежности, водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно-медицинско обслужване, достъп на хора с увреждания и др. Такива ангажименти има и концесионерът на плажа пред ресторант “789”, който е между Албена и Балчик. Договорът за него също е със срок до 31 декември 2013 г. Негов концесионер ще бъде ЕТ “Любомир Керемедчиев” – Враца, който ще плаща 28 800 лева с ДДС годишно за 9 762 кв. М плаж.
 


Сходни връзки

ПОДПИСАХА ДОГОВОРИ ЗА КОНЦЕСИЯНА ДВА БАЛЧИШКИ ПЛАЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди