изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:13 EEST
Даниел Вълчев замесен в далавери за 100 млн. лева    
НовиниНационалният педагогически център и парите, които са източени през него - 100 милиона лева, са едни от най-скандалните случаи в корупционните практики от последните години. Това обяви на пресконференция Стефан Гамизов от Гражданска лига на България.

Сигнал до прокуратурата ще бъде внесен, като до тогава от Гражданска лига ще бъдат готови с всички доказателства за престъпната схема.

Гамизов поясни, че в Националния педагогически център и съответно към Министерство на образованието се е прокарала „класическа схема, по която се отчитат дейности, които никога не са извършени".

Всичко по документи обаче е отчетено - платени са пари за квалификация на учители от цялата страна - това са курсове, семинари, обучители, транспорт, командировъчни разходи - всичко по целия цикъл, който може да си представите", обясни Стефан Гамизов.

Според изчисленията на Гражданска лига превъртяната сума възлиза на не по-малко от 100 милиона лева. По думите на Гамизов, всъщност извършвано е само „имитация на квалификация и всичко се е ръководело от шапка, която се е намирала в София".

Според Гражданска лига от самите учители, които са били квалифицирани, може да се докаже, че такава дейност реално никога не е била извършвана и това е само схема, по която са източвани пари.

Той предупреди обаче, чее много вероятно бившият министър да остане ненаказан и този път.

„Даниел Вълчев, по думите на Стефан Гамизов, е един от най-перфидните политици в България, които по перфектен начин са се измъквали, без да бъдат наказани нито веднъж.
Той е интелигентен, умен и начините му са префинени, а иначе участва в политиката още от 90-те години", посочи още Гамизов.

news.bg

 


Сходни връзки

Даниел Вълчев замесен в далавери за 100 млн. лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди