изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:45 EEST
Разкриха депо за крадени коли във ваканционен комплекс    
Ред и сигурност
Полицията разкри база за легализиране на откраднати автомобили в курортен комплекс "Сънрайз" в Обзор, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.


Задържан е един от собствениците на комплекса, за когото по първоначална информация се знае, че е докарвал автомобилите. Депото е разкрито вчера от полицията в Несебър по сигнал за открадната кола "Фолксваген Голф 4" на македонски туристи. 
При последвалата операция на полицаите колата била открита в подземен гараж на комплекс "Сънрайз" в Обзор. Тя била с монтирани регистрационни табели на друго моторно превозно средство, собственост на 23-годишен мъж от Провадия. Младият мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа защото е преотстъпил регистрационните табели на личния си "Фолксваген Голф" за монтиране на откраднатия.
В подземния гараж били открити и два луксозни автомобила – «БМВ Х6», с поставени немски регистрационни табели и "БМВ 5" - кабриолет, с белгийска регистрация.
След претърсване на района на комплекса в сервизно помещение в близост до гаража са открити много инструменти и автомобилни гуми с джанти, седалки от автомобили, италиански и български регистрационни табели. В съседно помещение са намерени срязани части от рами на автомобили и други детайли, които насочват криминалистите, че там вероятно става подмяната на идентификационните номера на противозаконно отнети автомобили.
Със съдействието на ОДМВР-Варна е задържан един от собствениците на комплекса - З.М.
По предварителни данни стойността на намерените в курортния комплекс луксозни автомобили е около 300 000 лева.
През летния сезон от курортния комплекс "Слънчев бряг" са извършени кражби на луксозни автомобили от марките "БМВ" и "Ауди", произведени след 2007 г., собственост предимно на чужди граждани. Предполага се, че кражбите се извършват с цел легализиране на откраднати автомобили, чрез използване на катастрофирали возила, от които се вземат идентификационните им номера и се поставят на откраднатите коли. По този начин откраднатата кола се легализира. Друг начин за продажба на откраднатите автомобили е като се продават за части на автоморги в страната. Трети вариант е изнасянето на откраднатите автомобили извън страната, отбелязват от полицията.
Ваканционен комплекс "Сънрайз" е разположен в курортен комплекс "Обзор-север" между Бяла и Обзор. Първият етап на един от най-амбициозните проекти на „Комфорт“ ООД - комплексът „Сънрайз“ в Обзор, бе открит тържествено в петък вечерта, съобщи в. "Народно дело". Един от акцентите му в рекламата бе, че е особено подходящ за автотуризъм, тъй като има охраняем подземен и надземен паркинг. В комплекса се продават ваканционни имоти, като 50% от апартаментите вече са продадени. Първите собственици са руснаци, италианци и ирландци. dir.bg
 


Сходни връзки

Разкриха депо за крадени коли във ваканционен комплекс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди