изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:09 EEST
ПРИОРИТЕТ НА ПОЛИЦИЯТА Е БОРБАТА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ    
Ред и сигурност Това обяви в Добрич вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който бе на работно посещение в ОД на МВР. Цветанов заяви още, че до дни ще бъдат предявени обвинения срещу бивши министри

При работното си посещение в Добрич вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов вчера бе посрещнат от вече ексдиректора на дирекцията комисар Ивелин Петров. Цветанов първо се срещна със състава на дирекцията, след което даде кратък брифинг.
Официално пред медиите министър Цветанов обяви, че приема оставката на комисар Петров и с вчерашна дата за ръководител на областната дирекция на МВР назначава досегашния началник на РПУ - Албена, Стефан Йончев. Министърът сподели, че от колегите си очаква конкретни резултати, като приоритет в работата на полицията ще е ефективна борба с организираната престъпност.
"Трябва да работим за предотвратяването на тежките икономически престъпления - измами с ДДС и други финансови злоупотреби, защото работните заплати на полицията, здравеопазването и образованието идват точно от данъкоплатците. В тази посока също трябва да работим да върнем доверието на хората в полицията, защото 20 години без наказания в годините на прехода доведоха до недоверието на обществото в политиците" - каза още вътрешният министър. На въпрос на медиите той заяви, че има взаимосвързаност между организираната престъпност и бивши управляващи страната, вследствие на което някои от тях вече са най-коректните бизнесмени в страната и участват в търгове за обществени поръчки, но отказа да назове имена. Той не пожела да посочи и имена на бивши вече министри, срещу които се води разследване, но заяви: "До дни очаквам прокуратурата да повдигне обвинения срещу бивши управляващи за злоупотреба със служебно положение и власт".
Вътрешният министър призна, че полицията работи в лоши условия, но бе категоричен, че няма да се толерират обществени поръчки в полза на доставчици и за пример даде сделката за 1000 принтера на стойност 2 700 000 лв.
Цветанов бе категоричен още, че обществото трябва да спре да приема полицията като репресивен апарат. Той обяви още, че няма да има редуциране на състава, но ще има оптимизиране на работата. До края на годината ще бъде изработена национална стратегия за сигурността на страната.
Да се срещне с вътрешния министър от името на близките на множеството изчезнали през 90-те години в Добрич бе Кръстинка Великова. Министър Цветанов разпореди на новия директор да му бъде предоставена информация по случаите и обеща да уточни дата за среща с близки на безследно изчезналите млади хора от Добрич.

СТЕФАН ЙОНЧЕВ Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР

 


Сходни връзки

ПРИОРИТЕТ НА ПОЛИЦИЯТА Е БОРБАТА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди