изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:05 EEST
КАЛКАНЪТ НА ЦОНКО СПЕЧЕЛИ КОФЕ БАБОНЕ    
Общество

Кметовете на Каварна Цонко Цонев, Видин - Румен Видов и на Дряново - д-р Иван Николов облякоха белите халати и наложиха готварски шапки и се наредиха пред скари и тигани, с което дадоха старта на тридневния миден и рибен фест в Каварна в петък. Домакинът Цонев разкри, че ще приготви калкан в специален доматен сос.



 Не по-малко подготвени дойдоха и колегите му - видинският кмет си донесе специално уловена от майстори-професионалисти чига, която опече на скара, а дряновският кмет донесе шаран и речен кефал от Янтра, които изпържи в масло. Квалитетно жури в състав шоуменът Кофе Бабоне и Людмила Сланева оценяваха кметските рибни специалитети.
Надпреварата безапелационно спечели Цонев със своя калкан с доматен сос, но аплодисментите на жителите и гостите на Каварна обра Р. Видов, който - освен чигата, донесе хайвер от руска есетра и чига. Видов разкри и тайната на консумиране на хайвера: "Хайверът се поднася в стъклен съд, който е положен в друг, в който има лед. Задължително се консумира с неметална лъжичка, защото металът променя вкуса му" - поясни видинският градоначалник. И за да може ценителите да усетят истинския вкус на двата вида хайвер, градоначалникът бе донесъл със себе си специални седефени лъжички за дегустацията на деликатеса. Пред журналисти Видов призна, че рядко готви у дома и май единственото, което приготвя, е рибена чорба. За разлика от него, колегата му от Дряново - д-р Иван Николов, бе категоричен, че често готви вкъщи. "Работата ми и тази на съпругата ми са свързани с много пътувания и си помагаме. Пък и обичам да готвя" - призна д-р Николов. Сред любимите му ястия била постната мусака, но пък най-лесно, бързо и вкусно, според него,  ставало пиле с картофи.
Безапелационно Ц. Цонев бе провъзгласен от Бабоне за най-добър майстор на рибно блюдо, като дори ганаецът го покани в родината си, но не да става футболист, а му предложи оферта да стане готвач. Колежката му в журито Людмила Сланева заяви, че най-доброто от поднесените кметски рибни блюда, според нея, е дунавската чига, което отреди и второ място за Р. Видов.
20 т миди и 2-3 тона риба са осугурени за мидения и рибен фест. В първата му вечер младите танцуваха под открито небе с изпълненията на "Ъпсурт" и Ицо Хазарта.
 


Сходни връзки

КАЛКАНЪТ НА ЦОНКО СПЕЧЕЛИ КОФЕ БАБОНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди