изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:10 EEST
СЪДЪТ ОПРАВДА ТЪРГОВЕЦ ЗА 22 ХИЛЯДИ ЛЕВА ДАНЪЦИ    
НовиниДобричкият окръжен съд оправда 48-годишния Георги С. Н. от Варна по повдигнатото му обвинение, че е скрил данъчни задължения в размер на 22 076 лв. като потвърдил неистина пред данъчните власти и използвал документи с невярно съдържание, издадени от каварненска фирма.

Според обвинителния акт, като управител на "Г-7-Агротил" ООД той е закупил през юли 2000 г. 655 223 кг пшеница. Тя е била получена от физически лица-член кооператори в земеделска кооперация в село Соколово като натурална рента. Те не са били регистрирани по ЗДДС и не са можели да издадат фактури на Георги. Той продал зърното с данъчна фактура и е трябвало да внесе в държавния бюджет начисления данък добавена стойност. За да не плати това задължение, той използвал две фактури на стойност 132 456 лв. от каварненска фирма, с която не е  реализирал реални сделки.
Прокурорът е пледирал за наказание към минимума от 3 до 8 години затвор. Стоковите разписки за извозване на зърното от кооперацията показвали, че зърното е извозено от "Г-7-Агротил" ООД, заяви прокурорът. Според него няма реални сделки за жито между "Г-7-Агротил" ООД и каварненската фирма, затова двете използвани от Георги Н. фактури не са включени в счетоводството й и тя не е получила своевременно плащане по тях.
Адвокатът е поискал оправдателна присъда. Според събраните в хода на съдебното следствие доказателства, не се установявало, че подсъдимият като управител на фирмата е закупил за своя сметка извозеното зърно. Той е организирал транспорта на продукцията, аргументирал се е защитникът.
От пресцентъра на съда съобщиха, че Георги е завършил средно образование, разведен е, осъждан, работи като управител на варненска фирма. Той остава с мярка за неотклонение "подписка" до влизане на присъдата в сила.
Актът на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалван или протестиран в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна, информират още от съда.
 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОПРАВДА ТЪРГОВЕЦ ЗА 22 ХИЛЯДИ ЛЕВА ДАНЪЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди