изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:13 EEST
ТРИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРОЕКТА ПРЕДСТАВЕНИ НА КРЪГЛА МАСА    
ОбществоТри проекта на община Тервел, които са свързани с образователната система, бяха представени на кръгла маса.


Това са проектите "Обновяване на детските заведения в град Тервел", "Различни под едно небе" и "Изграждане на център за физическа активност в ЦДГ "Здравец" в град Тервел". На кръглата маса присъстваха директори на училища, читалищни секретари, представители на общинската администрация.
По време на презентацията на първия проект стана ясно, че са обновени трите детски градини в Тервел - "Здравец", "Първи юни" и "Детелина", и Детската ясла в града. Преди извършените  дейности техните сгради са били лошо състояние - с прогнила и деформирана дограма, течащи покриви в две от тях, неефективно работещи отоплителни системи, падащи мазилки. Благодарение на реализацията на проекта в ЦДГ "Първи юни" е изграден модерен кухненски блок, осигуряващ ежедневно храна за две детски градини, топли помещения за децата и персонала в следствие на поставената ПВЦ дограма, топлоизолирани външни стени,  нови скатни покриви и основно ремонтирани отоплителни инсталации. Подобрен е достъпът до Детската ясла, както и отводняването около сградите. Фасадите са украсени с цветни пана.
Представени бяха дейностите по проекта "Различни под едно небе". Той се осъществява в партньорство между община Тервел и ОУ "Васил Друмев" в село Орляк. Зам.-кметът Дияна Илиева подчерта, че това успешно партньорство е довело до няколко спечели проекта, като "Различни под едно небе" е кулминацията. Стана ясно, че благодарение на проекта е обогатена ваканционната програма "Наше лято", ще бъдат създадени Школа по приложно изкуство и керамика към училището в Нова Камена, танцов състав към училището в Орляк, ще се проведат междуучилищен конкурс "Тервел в детските очи", танцов празник "Под едно небе", Седмица на спорта и др.
По време на кръглата маса бяха споделени някои от проблемите, които възникват във връзка с реализацията на проекти по оперативни програми. НДТ
 


Сходни връзки

ТРИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРОЕКТА ПРЕДСТАВЕНИ НА КРЪГЛА МАСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди