изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:35 EEST
ДЕЦА ОТ “ДЪГА” СА НА ПОЧИВКА В АПРИЛЦИ    
ОбществоПрез последната седмица от лятната ваканция 17 деца от дома за деца, лишени от родителски грижи “Дъга” в Добрич, са на почивка във вилно селище “Паздерите” в Априлци. То е собственост на Красимира Жекова и Владимир Игнатов от Варна, които са осигурили безплатната почивка в приказното кътче сред природата на 17 деца от дома на възраст от 7 до 14 години, съобщи директорът на социалното заведение Николай Раданов. Сдружение “Варненски майки” пък спонсорира пътуването на децата.

 

Малчуганите са въодушевени от ваканцията в планината, от красотата на мястото и удобствата на базата, обясни Н. Раданов. Те са присъствали на храмов празник и служба, отслужена от Ловешкия митрополит. Вчера към децата се присъединиха и дамите от “Варненски майки” и заедно посетиха Природо-научния музей в Троян.

Вилно селище "Паздерите" се намира в района на Централен Балкан, гр. Априлци, кв. Острец, махала Паздерите. От там идва и името на комплекса. Априлци е китно сгушено в подножието на връх Ботев, Маргидик и Острец. В непосредствена близост е и резерватът Северен Джендем. Географското местоположение на комплекса и близостта му до резервата са предпоставка за екотуризъм, лов и риболов.

Общо 50 деца ще бъдат настанени в дом “Дъга” през следващата учебна година. От тях седем са първолаците. Вече всички са готови за училище, имат необходимите дрехи и пособия, увери Н. Раданов. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕЦА ОТ “ДЪГА” СА НА ПОЧИВКА В АПРИЛЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди