изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 06:50 EEST
НЕЗАБРАВИМО ЛЯТО ЗА ДЕЦА СЪС СЪРДЕЧНИ ПРОБЛЕМИ И ПРИЯТЕЛИТЕ ИМ    
ОбществоНезабравимо ще остане отиващото си лято за 50 деца от цяла България - със сърдечно-съдови проблеми и техни приятели.


Причината - в рамките на 10 дни през август те имаха възможността да отмарят в два от най-хубавите курорти по северното ни Черноморие - Албена и Свети Константин и Елена. Това стана възможно благодарение на две оздравителни програми по проект "Реинтеграция на деца със сърдечни и други хронични заболявания като пълноценни участници в обществения живот чрез предоставяне на комплексни социални услуги". Проектът се реализира от асоциация "Детско сърце"-София, в патньорство с едноименната организация от Добрич и Асоциация за семейна подкрепа и социална работа-Бургас, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и съфинансиране от община Добрич.
По оздравителните програми в хотел "Ралица" в Албена и парк-хотел "Европа" в Свети Константин и Елена бяха настанени по 25 деца на възраст от 7 до 16 години. 10 от тях бяха от Добрич, а останалите от цялата страна - София, Бургас, Варна, Нова Загора, Русе и други. За тях се грижеше екип от специалисти - психолози, социални работници, лекари и доброволци със сърдечни операции. "В програмите бяха включени не само деца с хронични заболявания, но и техни приятели. Така ефектът беше двустранен - децата с проблеми се почувстваха като всички останали, а другите се научиха да приемат като равни различните от тях", каза за НДТ психологът Ралица Янушева от Добрич. Тя сподели, че целта е била почивката да бъде съчетана със здравната помощ и психологочиската работа - индивидуална и групова. Освен посещението на морето и басейните в двата курорта, по време на програмите децата се забавляваха с игри с аниматори, с разходки в двата комплекса, игри на открито. Всеки ден приключваше със споделяне на преживяното, обясни Ралица Янушева. Много емоции донесоха на децата екскурзиите до Ботаническата градина в Балчик и до Варна - с посещения на Делфинариума и Зоологическата градина, където се осъществи среща на децата от двете програми. И като всеки детски лагер и тези програми приключиха с... много сълзи и прегръдки и обещания за следващи срещи.
Това е втората оздравителна програма, която се организира по проекта. Първата бе през пролетната ваканция в Боровец. НДТ 
 


Сходни връзки

НЕЗАБРАВИМО ЛЯТО ЗА ДЕЦА СЪС СЪРДЕЧНИ ПРОБЛЕМИ И ПРИЯТЕЛИТЕ ИМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди