изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:05 EEST
ЗАПОЧВАТ ДНИ НА ИНТЕЛИГЕНТНАТА ЕНЕРГИЯ    
Новини"Дни на интелигентната енергия" организира в рамките на европейската инициатива "Седмица на мобилността" и проект "МОДЕЛ общината в Добрич. Те ще се проведат от 16 до 22 септември.  

В проявите ще участват детски градини, училища, институции, домакинства. Партньори на Община град Добрич са Центъра за защита на природата и животните, хипермаркет "Кауфланд", "Тролейбусен транспорт"ЕООД, "Е.ОН България Мрежи"Варна и фирмите "Сивел" и "Изида".
Дните на интелигентната енергия в Добрич стартират на на 16 септември с детско велошествие "Играй и спортувай, внимателно кормувай" с участието на около 30 деца от 6 детски градини. Те ще преминат с велосипеди по новата велоалея и ще приключат до Наблюдателната кула в зоопарка. Там за децата са организирани състезателни игри на открито под наслов "Правете като нас - сред природата за час". Велошествието и игрите са част от проект "Здраве и движение" на Сдружение с нестопанска цел "Добричко училищно настоятелство". Инициативите продължават на 17 септември със семинар на тема "Интелигентната енергия и енергийната ефективност в Община град Добрич". Във фоайето на общината ще бъде подредена изложба с рисунки от конкурс "Слънцето - източник на енергия".
Акцент в общинските дни на интелигентната енергия е официалното подписване на Европейската Харта на градовете от кмета на Добрич Детелина Николова на 17 септември от 14.00 часа. На 18 септември деца от детските градини ще рисуват и пеят под мотото "Слънцето и ние". От 14 часа в градския парк "Свети Георги" ще стартира масов велопоход и състезание с велосипеди с участието на деца от Спортно училище "Г. С. Раковски" и Спортен Клуб "Изида". На 19 септември Община Добрич ще проведе акцията "Да загасим осветлението за 5 минути" с призив към гражданите да се включат в нея. В 20 часа ще бъде загасено част от уличното осветление в централната градска част - района около храм "Свети Георги". В Деня без автомобили - 22 септември от 8 до 21 часа гражданите на Добрич ще могат да пътуват безплатно по всички тролейбусни линии на общинското дружество "Тролейбусен транспорт". През цялата седмица на интелигентната енергия ще бъдат разпространявани брошури с практични съвети за пестене на електричеството в бита и чрез касите на хипермаркет "Кауфланд".
За своята ефективна политика в областта на енергийната ефективност Добрич получи тази година приза "Община на интелигентната енергия".
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВАТ ДНИ НА ИНТЕЛИГЕНТНАТА ЕНЕРГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди