изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:20 EEST
ЙОВЧО КАРАМФИЛОВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН    
ОбществоПриемам решението на Общинския съвет като признание за цялата добричка журналистика, каза той пред НДТ. Изтъкнатият журналист Йовчо Карамфилов е новият почетен гражданин на Добрич. Това реши вчера след тайно гласуване Общинският съвет. Комисията за разглеждане на предложенията за удостояване с почетното звание предложи на местния парламент имената на трима от номинираните. Те бяха на главния художествен ръководител на ФТА "Добротица" Александър Александров, на журналиста Йовчо Карамфилов и на бивщия дългогодишен председател на Окръжния народен съвет на Толбухински окръг /сега Добричка област/ Костадин Станев.


Непосредствено след избора му за Почетен гражданин на Добрич НДТ се свърза с Йовко карамфилов, за да го попитаме какво е усещането след такова признание и как той го приема. Той сподели: "Усещането е за една голяма радост. Щастлив съм, че все пак нашата дейност намери признание. Искам да благодаря на ръководството на вестник "Нова добруджанска трибуна", на Сабина и Димитър Дукови, които представиха моята номинация за удостояване със званието "Почетен гражданин на Добрич" и първи оцениха дейността ми. Приемам решението на Общинския съвет за удостояването ми със званието "Почетен гражданин на Добрич" като признание за цялата добричка журналистика. Поднасям го на моите учители Борис Колев, Цветан Евтимов и Йордан Дачев, а също и на днешното поколение добрички журналисти от печатните и електронни медии, които работят в далеч по-сложни условия от нашите, но, според мен, успешно се справят с първата и най-отговорна задача на журналистиката да бъдат коректив на всяка власт.
Използван възможността още веднъж да благодаря на всички, които допринесоха за това да бъда удостоен със званието "Почетен гражданин на Добрич". Като използвам възможността да се обърна към добричлии, особено към най-младите граждани, с апел да бъдат верни на Добрич, така, както верни му бяха много видни наши граждани като Маестро Захари Медникаров, Калчо Георгиев, Добри Атанасов, Любен Попов, Галина Ненова. Не изневериха на Добрич и видни диригенти като Петър Крумов, Райко Тонев, Иван Стоянов и Димитър Вангелов, художникът Янко Атанасов, изтъкнатият наш скулптор Почетен гражданин на Добрич Никола Богданов, Ангел Иванов, Евелина Ханджиева. Така, както не напуснаха Добрич, въпреки съблазните за високи постове и облаги юристите Жельо Лазаров, Христо  Марков, Васил Тодоров, поетите Драгни Драгнев, Генчо Златев, нашите изтъкнати краеведи Любен Бешков и Данаил Матеев. Не се съблазниха от високи постове, дори и министерски, дългогодишните ръководители на нашия град Димитър Димитров и Костадин Станев. Искам да приключа с призив, най-вече към младите, да останат в града и да работят, както и досега са работили наши съграждани, за да превърнем  Добрич в един наистина европейски град.
 


Сходни връзки

ЙОВЧО КАРАМФИЛОВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЙОВЧО КАРАМФИЛОВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2009-09-17 @ 19:11 EEST

Goliam  SRAM za grada ni, delo na savetnicite ot  GERB .  ZA seten pat se ubejdava grada ni ,che v GERB v Dobrich sa bivshi komunisti ,chlenove na BKP-BSP,chengeta-milicioneri,donosnici na DS i dalaveradjii sponsori na GERB , igraeshti roliata v obshtinskia savet na poslushni MISHKI za da mogat da lapat pokray obshtinskite sportni imoti i futbolnia klub.

ЙОВЧО КАРАМФИЛОВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2009-09-17 @ 22:47 EEST
Съгласен, А имаше времена, когато някои хора се възмущаваха и казваха: добруджански карамфил... А, бе , карай да върви, бала..те да д.ъхт супата. Ние нали сме добр. К-во ни пука.
ЙОВЧО КАРАМФИЛОВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2009-09-18 @ 22:28 EEST
Честито!
ЙОВЧО КАРАМФИЛОВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2009-09-22 @ 08:58 EEST

Тоя гъзолизец ли???

ЙОВЧО КАРАМФИЛОВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2009-09-22 @ 13:50 EEST

Dear,anonimen,

otdavna ve4e ne sam v moq liubim grad Dobrich, no vijdam 4e ne6tata ne sa mradnali i na santimetar ot togava.Za men imenata na partiite otdavna sa zagubili zna4enieto si.Vijdam samo ,4e zavista i lo6oto otnoenie kam sagrajdanite ni e ostanala/iskrenno sajalqvam za koeto/.Tova me navejda na  spomena za edin vic ,v koito se spomenava za balgarskiq kazam v ada!

Kazvam se Ivelin i iskam da pozdravq Bai Iov4o ot sarce!V malkoto si saprikosnovenie s nego razbrah , 4e naistina zaslujava po4etnoto zvanie.4el sam pove4eto ot knigite mu ,kakto i na g-n Be6kov i sam nau4il mnogo ot tqh.Az sam radosten , 4e vse o6te v Dobrich jiveqt hora kato tqh.

4estito na bai aiov4o!

 

 

ЙОВЧО КАРАМФИЛОВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2009-09-22 @ 15:10 EEST
Призовавам редакцията да трие мнения ,написани на маймуница!Още повече ,когато става дума за награден ,макар и спорен ,БЪЛГАРСКИ  журналист.
ЙОВЧО КАРАМФИЛОВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2009-09-22 @ 16:31 EEST

Dear,anonimen,

Malko zamirisa na cenzura,maimunskiq go pi6at po cql svqt balgarite ,a Vie/ti/ ako ne moje6 da go 4ete6,prosto se otkaj

all the best for you! 10x

 

 

ЙОВЧО КАРАМФИЛОВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2009-09-22 @ 19:01 EEST
Ти си просто една неграмотна и нахална маймуна ,драги.
ЙОВЧО КАРАМФИЛОВ Е НОВИЯТ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН
Автор: Anonymous да 2009-09-22 @ 19:16 EEST

Yavno oshte vaji pogovorkata,che planinata rajda voivodi a ravninata tikvi, kakavto si i ti dragi!

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди