изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:51 EEST
Цветанов обяви Фандъкова за кандидат-кмет    
Новини
Един от кандидатите за кмет на град София е Йорданка Фандъкова, каза пред журналисти председателят на ГЕРБ и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.


В отговор на доуточняващ въпрос колко и кои са другите кандидати той посочи, че "Йорданка Фандъкова е безспорният фаворит и това е оценка на всички структури в столицата".
За пръв път Цветанов заявява категорично предпочитанията на ръководството на ГЕРБ към Йорданка Фандъкова. Досега той просто казваше, че тя е най-достойният наследник на освободеното от Бойко Борисов кметско кресло на “Московска” 33.
Цветан Цветанов смята, че с това, което Фандъкова е направила като заместник-кмет на столицата и като министър в сферата на образованието, и в контактите си с гражданското общество, тя е достоен кандидат за кмет.
Кмет на София е важен пост и бъдещото развитие на София е много важно за правителството, каза Цветанов в отговор на въпрос защо един министър трябва да се кандидатира за позицията.
"Тя беше един от най-добрите заместник-кметове на Столичната община и съвсем нормално е да имаме приемственост", посочи Цветанов. По думите му Фандъкова се ползва с най-голямата обществена подкрепа, а и би била първата жена - кмет на столицата.
Вицепремиерът посочи, че ако тя освободи поста министър, това няма да доведе до вакуум в образованието.
"Фандъкова направи един изключително успешен управленски екип, който разработи политиката на ГЕРБ в сферата на образованието, и това ще е добра основа занапред", каза още той.
По отношение на бъдещия министър на образованието Цветанов заяви, че това предстои да се обсъжда и ще се вземе мнението на Фандъкова.
По-късно днес софийската организация на ГЕРБ ще вземе окончателно решение за номинацията за кмет на Столичната община.
"Ние ще запазим традицията си да участваме самостоятелно на изборите. Бихме се радвали на подкрепата за кандидатурата ни и от другите сестрински партии от ЕНП, но ще регистрираме кандидатурата си от името на ГЕРБ", категоричен бе Цветан Цветанов. dir.bg
 


Сходни връзки

Цветанов обяви Фандъкова за кандидат-кмет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди