изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:44 EEST
ЕЛИТЪТ НА РОДНОТО НИ ОРИЕНТИРАНЕ СЕ ВПУСКА В СЪСТЕЗАНИЯ В ДОБРИЧ И АЛБЕНА    
СпортВ 12 часа тази събота ще бъде дадено началото на състезание по ориентиране „Паркова купа Добрич”, което е посветено на празника на града – 25 септември.

Това е трети кръг от Българска паркова купа 2009 г., в която участват най-добрите елитни състезатели на България М/Ж 21 Е.  Състезателите са разпредели в 26 групи по възраст и пол, като най-малките участници са М/Ж 12, а най-възрастните над 65 години. Най-добрите от тях ще получат медали, а за елита ще има и парични премии. До сега заявки за участие са дали 16 клуба от България. Очаква се броят на участниците да достигне 200.

Организатор на състезанието е Спортен клуб по ориентиране „Добротица”. Активно съдействие оказва Община град Добрич, която осигури основа за изработване на нова карта, която обхваща част градския парк и центъра на града. Чрез постоянната комисия „Спорт и младежки дейности” клубът получи финансово подпомагане за организация при провеждането на състезанието и за награди за състезателите.

Спонсори на състезанието са „Валентино” ООД, СД „Фарер” и членовете на клуба. Повече от 20 съдии ще участват в организацията на състезанието. Помощ ще бъде потърсена и от полицията за предпазване от злополуки при бягането из улиците на града.

От клуба разказаха, че стартът и финалът ще бъдат в парка в близост до детския дървен град. Маршрутите на малките възрасти М/Ж 12 и 14 години ще са изцяло в парка. Част от маршрутите на по-големите състезатели преминават по улиците на града. Преминаването от парка към града и обратно задължително ще става през подлеза. Там ще се намира и една от контролните точки, през която състезателите трябва да минат. Движението по маршрутите ще се отчита с електронна система „Спорт идент”, предоставена от Българска федерация по ориентиране. Всеки състезател ще носи електронен чип, на който ще се записва информация за времето на стартиране и преминаване през контролните точки.

Изискването за провеждане на Паркова купа е маршрутите да могат да се пробягат от най-добрите състезатели за всяка група за около 15 минути. Маршрутите са дълги от 1,0 км до 3,2 км, а броят на контролните точки е от 7 до 17.

Още същия ден на 19 септември от 20 часа в Албена ще се проведе държавно първенство по нощно ориентиране и купа „Ехо”. До сега са заявили участие 230 състезатели от България. Организатор на състезанието също е СКО „Добротица”, която за пръв път провежда състезание от такъв висок ранг.

В състезанията ще участват 25 състезатели от Добрич. Те ще бъда облечени с нови спортни екипи, по проект на ДАМС, което трябва допълнително да стимулира добричките състезатели да се борят за челните мета в своите групи. Конкуренцията е много голяма, но се надяваме да бъдем един от най-добрите отбори. Три години поред основен съперник ни беше отборът на „Академик” (Варна), но винаги сме печелили купа „Добрич”. Сега варненският отбор ще участва с 31 състезатели в конкурентна борба с отбори на „Вариант 5” (Търговище), „Подем” (Габрово), „Браун тим” и „Трапезица” (Велико Търново) и други отбори от Русе, Хасково, Стара Загора, Дряново и др. НДТ

 


Сходни връзки

ЕЛИТЪТ НА РОДНОТО НИ ОРИЕНТИРАНЕ СЕ ВПУСКА В СЪСТЕЗАНИЯ В ДОБРИЧ И АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди