изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:41 EEST
ИМА КАКВО ОЩЕ ДА СЕ ЖЕЛАЕ В ДОМА В БЪЛГАРЕВО    
ОбществоТака смята зам.-областният управител д-р Катя Ганова, която продължи обиколката си в социалните домове в областта. Тя определи като "образцови" Дома за възрастни хора в Опанец и Дома за медикосоциални грижи за деца в Добрич

В края на миналата седмица зам.-областният управител д-р Катя Ганова продължи обиколката си в социалните домове в региона, където проведе редица срещи и разговори с ръководителите на заведенията и с представители на дирекциите за социално подпомагане, съобщиха от пресслужбата на администрацията. Д-р Ганова даде висока оценка на специализираните институции в с. Опанец - Дома за възрастни хора, и на Дома за медикосоциални грижи за деца в Добрич, допълват от пресцентъра. С реализацията на различни проекти, в значителна степен  са покрити изискванията за стандартите и критериите за предоставяне на качествени институционални грижи за хора с увреждания, са наблюденията в Опанец.  Зам.-областният управител е дал изключително висока оценка на ДМСГД в Добрич и е споделила, че образцовия му вид заслужава адмирации. По думите й домът има отличната  материална база и високо квалифициран персонал, което е предпоставка за осъществяване на качествена грижа за децата - и по отношение на модерния, напълно европейски стил, в който е решен интериорът, и в посока активното търсене на  възможности за по-пълноценна работа по социализацията и интеграцията на децата, и по отношение на индивидуализиране на грижите.
В нова, съвременна сграда, ще бъде настанен Домът за стари хора в Балчик, който ще има сезонен характер. Намеренията са следващото лято да бъде вече обитаем, съобщават от пресслужбата. Д-р Ганова е отбелязала още, че има изключителен напредък във визията на дом "Дъга" за последните две години. Висока оценка получи и Дневният център за деца и възрастни хора, пребазиран в бившата детска градина №30.
Като основен проблем на социалните домове, д-р Ганова посочи големия брой чакащи за настаняване, като в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в с. Българево, те са около 800. Там все още има какво да се желае във всяко отношение, е обобщила Ганова. С голяма благодарност към служителите от дирекциите за социално подпомагане, се обръща д-р Ганова, служители, които имат малки възнаграждения, но в замяна на това, са хора "с големи сърца".
 


Сходни връзки

ИМА КАКВО ОЩЕ ДА СЕ ЖЕЛАЕ В ДОМА В БЪЛГАРЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди